Nationale Voorleesdagen 2023

De Nationale Voorleesdagen sluiten perfect aan op het initiatief om dagelijks vijftien minuten (voor) te lezen in de klas. De kinderen ervaren het plezier van boeken. Bovendien ontwikkelen ze naast een beter taalgevoel ook hun empathisch vermogen. Daarom: voorlezen maakt je leuker!
Ieder kind wordt blij van voorlezen. Het belang van dagelijks voorlezen aan kinderen is inmiddels bij ons allemaal bekend. Naast het bevorderen van leesplezier, helpt het bij de ontwikkeling van taalgevoel en uitbreiding van de woordenschat. Door veel voor te lezen wek je interesse in geschreven taal en bereid je je kind voor op het toekomstige leren lezen. Dat vertaalt zich uiteindelijk in betere leerprestaties op school.

Tussen de titels uit de Prentenboek Top 10 zit één boek dat zich Prentenboek van het Jaar mag noemen. In 2023 is dat Maximiliaan Modderman geeft een feestje van Joukje Akveld en Jan Jutte. Dit boek staat centraal in de campagne en wordt overal voorgelezen tijdens het Voorleesontbijt.

Prentenboek van Het Jaar 2023

'Maximiliaan Modderman' van Joukje Akveld is verkozen tot Prentenboek van Het Jaar 2023. Maximiliaan Modderman is alleen thuis en organiseert een feest voor zijn speelgoedbeesten. Met taart! Het wordt een wild feest. En een vies feest. Wat zullen mama en papa zeggen als ze thuiskomen?

Een uitbundig en herkenbaar verhaal voor alle kinderen die er weleens een puinhoop van maken.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen vanaf woensdag 25 januari 2023 zal 'Maximiliaan Modderman geeft een feestje' verkrijgbaar zijn  als prentenboek met vingerpopje van Maximiliaan en als mini-prentenboek (zo lang de voorraad strekt).

10 resultaten
Nee! zei Konijn

Nee! zei Konijn

Door: Marjoke Henrichs
€ 16,99
BORA Kiekeboe!

BORA Kiekeboe!

Door: Deborah van de Leijgraaf
€ 10,99
Wat zegt de kleine krokodil op de crèche?

Wat zegt de kleine krokodil op de crèche?

Door: Eva Montanari
€ 10,99
Een zee van liefde

Een zee van liefde

Door: Pieter Gaudesaboos
€ 19,99
Ik ben Pippi niet!

Ik ben Pippi niet!

Door: Yvonne Jagtenberg
€ 15,99
Brave hond! Stoute kat!

Brave hond! Stoute kat!

Door: Bette Westera
€ 15,99
De bijzondere beer

De bijzondere beer

Door: Tjibbe Veldkamp
€ 14,99
De eend die niet van water hield

De eend die niet van water hield

Door: Steve Small
€ 15,99
Kom, we gaan een boek lezen!

Kom, we gaan een boek lezen!

Door: Susanne Strasser
€ 13,50
1

Taal

Prijs