Marlie Marsman

Sinds april 2019 is Marlie de (heel) gelukkige eigenaar van De Kinderboekwinkel

Achtergrond

Marlie studeerde Pedagogische Wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen en ging daarna aan de slag in de jeugdzorg. Een eigen (kinder)boekenwinkel leek altijd een onbereikbare droom, totdat precies op het juiste moment De Kinderboekwinkel aan de Rozengracht, bij haar om de hoek, ter overname werd aangeboden. Ze heeft er nog geen seconde spijt van gehad dat ze dit avontuur is aangegaan! 

Specialiteit

Marlie is dol op young adult boeken en leest graag fantasy in alle leeftijdscategoriën. Door haar drie jonge dochters is ze ook erg thuis in geschikte boeken voor beginnende lezers en in fijne voorleesboeken. 

Lievelingsboeken

Kiezen tussen zo veel fantastische boeken is natuurlijk hartstikke onmogelijk, maar lange tijd heeft Marlie de volledige Harry Potter-reeks minimaal een keer per jaar herlezen (daar komt ze met deze baan alleen niet meer aan toe: er moeten nieuwe boeken gelezen worden). In het YA-fantasy genre blijft de Shadowhunters-serie van Cassandra Clare haar ultieme favoriet. Ook kan Marlie niet wáchten op de nieuwe Nevermoor, is ze dol op alles van Kelly Barnhill, leest ze met haar kinderen graag de klassiekers van Lindgren en Dahl, moet ze erg hard lachen om Dog Man en houdt ze van Nederlandse auteurs als Edward van den Vendel, Yorick Goldewijk en Pieter Koolwijk. Andere all time favorites: 'Dante en Aristoteles ontdekken de geheimen van het universum', 'De Veger', 'Mathilda', 'Zonder Titel', maar ze vergeet er vast nog een heleboel en er komt ook vast nog een heleboel bij...

Kirsten König

Kirsten werkt al vele jaren in het kinderboekenvak en is bij De Kinderboekwinkel verantwoordelijk voor onze inkoop en social media.

Esmee Schenck de Jong

Charlene Schmeltz