Agenda

De Kinderboekwinkel organiseert van alles rondom het kinderboek: boekpresentaties, voorleesochtenden en knutselmiddagen. Stuk voor stuk leuke (en vaak gratis!) activiteiten voor kinderen vanaf 3 jaar. Lees hier wat er de komende maanden te doen is in De Kinderboekwinkel!

Woensdag 7 maart t/m woensdag 16 mei
Stemmen voor de Nederlandse Kinderjury

Wat is jouw favoriete boek uit 2017? Een boek dat absoluut de prijs van de Nederlandse Kinderjury moet krijgen? Kom stemmen in De Kinderboekwinkel en promoot zo jouw topboek. Als je meedoet, krijg je twee keer de krant Kidsweek in de bus. Ook maak je kans op een Gouden Boekenbon voor de hele klas. Kom snel langs en laat je stem horen!

Stemmen kan tijdens onze openingstijden - Leeftijd: 6-12 jaar

Donderdag 19 april, 16:00-17:00 uur
Knutselen en Kinderboeken

Deze donderdagmiddag gaan we heel veel beesten knippen en plakken. Laat je inspireren door het vrolijke boekje Knip je eigen beesten van Loes Riphagen. Maak een blije olifant of juist een boze. Of Spikkel de stippen van de cheeta en knip de tanden van de leeuw. En voor je het weet, heb je een hele jungle bij elkaar geknutseld. Neem je broertje, zusje, oppas, oma of opa mee. Of gewoon je hele klas! We maken er een gezellige middag van! Voor limonade, knabbels en de knutselspullen wordt gezorgd.

Gratis toegang - leeftijd: 5-9 jaar - vooraf aanmelden via info@kinderboekwinkel.nl onder vermelding van ‘Knutselmiddag’ of in de winkel.

Zondag 22 april, 12:00-17:00 uur
Bouwmiddag LEGO

Kom en bouw je eigen mooie, hoge of wel heel originele creatie tijdens de LEGO-bouwmiddag in De Kinderboekwinkel. Laat je hersenen kraken, graai in de LEGO-bak en maak er wat moois van. Wie wil, kan tussen 13:00-14:00 meedoen aan een spannende LEGO-wedstrijd: verras ons allemaal met je briljante LEGO-bouwwerk! Wij zorgen voor leuke prijsjes voor de winnaars, limonade voor iedereen en heel veel LEGO-blokjes.

Gratis toegang - leeftijd: 6-12 jaar - vooraf aanmelden via info@kinderboekwinkel.nl onder vermelding van: ‘LEGO Bouwmiddag’ of in de winkel.

Zaterdag 28 april, 11:00 - 12:30 uur
Boekpresentatie Rekenrijk

Wiskunde saai en vervelend? Welnee! Kom naar de boekpresentatie van Het Rekenrijk en ontdek hoe spannend en grappig wiskunde is. Wiskundige en filosoof Stefan Buijsman schreef samen met journaliste Govrien Oldenburger dit superleuke boek over wiskunde in het dagelijks leven. Van hiërogliefen tot de dienstregeling van de NS en de Google-algoritmes. Ontmoet de schrijvers, laat je boek signeren en kraak tijdens een inspirerende opdracht de wiskundecode. Wetenschapsjournaliste Ionica Smeets krijgt het eerste exemplaar. 

Gratis toegang - leeftijd: van jong en oud - vooraf aanmelden via info@kinderboekwinkel.nl onder vermelding van: ‘Boekpresentatie Het Rekenrijk’ of in de winkel.

Zaterdag 12 mei, 15.00-16.30 uur
Boekpresentatie Chi en Wawa en Mijn broer

Schrijfster en kunstenares Mylo Freeman presenteert in De Kinderboekwinkel maar liefst twee van haar nieuwste boeken. Het vertederende leren-lezen-boekje Mijn broer over de jaloerse en lieve gevoelens voor een jonger broertje. En Chi en Wawa, een spannend prentenboek voor de allerkleinsten over twee hondjes die per ongeluk bij een ander baasje belanden. Mooie verhalen die, tussen de regels door ook over diversiteit gaan. Kom gezellig langs bij deze leuke, leerzame en gezellige boekpresentatie.

Gratis toegang gratis - leeftijd: jong en oud- vooraf aanmelden via info@kinderboekwinkel.nl onder vermelding van: ‘Boekpresentatie Mylo Freeman’ of in de winkel.