Simon van der Geest
Woordkunstenaar en Gouden Griffel winnaar

Alles van Simon van der Geest

Simon van der Geest

Simon van der Geest (1978) groeide op in een klein dorpje tussen de weilanden. Hij volgde een opleiding tot theaterdocent, maar ontdekte dat hij het veel leuker vond om toneelstukken te schrijven en ging daarom de Toneelschrijfopleiding doen. Daar schreef hij zijn eerste verhalen. Nu schrijft hij naast toneelstukken ook boeken en gedichten, het liefst voor kinderen. Zijn schrijfstijl is zeer beeldend en hij weet de mooiste zinnen op papier te zetten. In 2011 én 2013 werd Simon van der Geest daarvoor rijkelijk beloond met de Gouden Griffel: eerst voor Dissus en daarna voor Spinder. Hij is de eerste auteur die deze griffels zo snel op elkaar wint. Van der Geest werd gevraagd het Kinderboekenweekgeschenk van 2015 te schrijven. Het boekje Per ongelukt! werd van 7 t/m 18 oktober 2015 gratis weggegeven bij besteding van minimaal € 10,- aan kinderboeken.

Onze boekentips

Van woordkunstenaar Simon van der Geest zouden we alle boeken wel willen tippen! Hiernaast onze top twee van de prachtigste verhalen voor de jongere lezers om zich in te verliezen.

Populaire boeken van Simon van der Geest

DissusDe Kinderboekwinkel Tip

Dissus

 
€ 15,50
SpinderDe Kinderboekwinkel Tip

Spinder

 
€ 15,50
SpijkerzwijgenDe Kinderboekwinkel Tip

Spijkerzwijgen

 
€ 15,50

Populaire auteurs

 • Jan Paul Schutten

  Schrijver van informatieve kinderboeken
  Meer lezen>
 • Gideon Samson

  Veelbelovend schrijftalent
  Meer lezen>
 • John Green

  Beroemd bij lezers van over de hele wereld
  Meer lezen >

 • Geronimo Stilton

  Schrijver en uitgever van De Wakkere Muis
  Meer lezen >
 • Jacques Vriens

  Van bevlogen leraar tot bestseller auteur
  Meer lezen >
 • Arend van Dam

  Meesterverteller van historische verhalen
  Meer lezen >

Over Simon van der Geest

Simon van der Geest bracht zijn jeugd door op het platteland. Na zijn VWO opleiding vertrekt hij voor een paar jaar naar Noorwegen om daar de opleiding tot theaterdocent te volgen. Uiteindelijk belandt hij via de Toneelschrijfopleiding in Utrecht, waar hij zich het liefste bevindt achter de schrijftafel. Naast het schrijven van boeken geeft hij ook toneelles en schrijfles aan jongeren en werkt hij als trainingsacteur voor de politie en het leger. Van der Geest woont in Haarlem met zijn vrouw en twee kinderen.

Het debuut: Geel gras

Op de vraag waarom hij het liefst voor kinderen schrijft, zegt hij: ‘Zij geven mij de meeste vrijheid.’ En dat Van der Geest deze vrijheid met beide handen aanpakt, blijkt wel uit zijn debuut Geel gras. In dit boek vertelt hij over een meisje dat op de camping wordt achtergelaten door haar vergeetachtige ouders. Voor oudere kinderen zal dit verhaal misschien net iets te onwaarschijnlijk zijn, maar jongere lezers zullen ervan smullen! Het boek werd in 2010 gebruikt in de Week van de Alfabetisering. In een recordpoging voorlezen, lezen er maar liefst 45.831 kinderen een minuut lang voor uit Geel Gras.

Andere boeken

Hierna verschenen er nog drie andere boeken van Simon van der Geest. Dissus, waarin de avonturen van Odysseus verplaatst worden naar een Hollands polderlandschap en met een puber als held. Van der Geest bleef in de buurt van het origineel, want Dissus is volledig geschreven in verzen. Hiervoor kreeg hij zijn eerste Gouden Griffel. Zijn tweede griffel kreeg hij voor Spinder waarin hij vertelt over een oorlog tussen twee broers. In 2015 verscheen zijn nieuwste boek, Spijkerzwijgen. Een boek over een meisje dat bij haar opa moet logeren en daar op een lang bewaard familiegeheim stuit.

Vergelijkbare boeken

Hotel De grote LDe Kinderboekwinkel Tip

Hotel De grote L

Door: Sjoerd Kuyper
€ 15,95
Rebel met vleugels

Rebel met vleugels

Door: Marcel Roijaards
€ 18,50
PollekeDe Kinderboekwinkel Tip

Polleke

Door: Guus Kuijer
€ 20,99
BroergeheimDe Kinderboekwinkel Tip

Broergeheim

Door: Emiel de Wild
€ 15,99
De strijd om TrojeDe Kinderboekwinkel Tip

De strijd om Troje

Door: Simone Kramer
€ 25,99
Visser*Lente

Visser*Lente

Door: Derk Visser
€ 14,99
Overleven in de wildernis.3-in-1 boek

Overleven in de wildernis.3-in-1 boek

Door: Gary Paulsen
€ 14,99
GipsDe Kinderboekwinkel Tip

Gips

Door: Anna Woltz
€ 14,99