Paul Biegel
Sprookjesachtige verhalen

Alles van Paul Biegel

Paul Biegel

Paul Biegel (1925-2006) is een van de belangrijkste Nederlandse schrijvers van de 20e eeuw als het gaat om kinderboeken. Na een beoogde carrière als pianist en jurist belandde Paul Biegel uiteindelijk bij de Toonder Studio's waar hij in aanraking kwam met boeken en het schrijversvak. Vanaf dat moment had hij zijn roeping gevonden en begon hij met schrijven. De verhalen van Paul Biegel zijn erg sprookjesachtig; er komen dan ook veel heksen, trollen en andere mythische wezens in voor. Op een geheel eigen wijze wist hij een duistere, maar toch ook weer sprookjesachtige wereld te scheppen.

Onze boekentips

Paul Biegel is bij jong en oud bekend. Ouders en grootouders hebben de boeken die ze nu cadeau doen aan hun (klein)kinderen vast zelf nog gelezen! Staat een van deze twee ook bij u al in de boekenkast?

Populaire boeken van Paul Biegel

De rover Hoepsika

De rover Hoepsika

 
€ 17,99
Virgilius van Tuil

Virgilius van Tuil

 
€ 24,99
Nachtverhaal

Nachtverhaal

 
€ 17,99
De kleine kapitein

De kleine kapitein

 
€ 25,99
Het sleutelkruid

Het sleutelkruid

 
€ 17,99

Populaire auteurs

Over Paul Biegel

Paul Biegel werd als jongste van een gezin van negen kinderen geboren in het Noord-Hollandse Bussum. Zijn grote droom was om pianist te worden maar nadat deze carrière niet van de grond kwam, vertrok Biegel naar de Verenigde Staten. Daar werkte hij voor de Knickerbocker Weekly, een tijdschrift voor Nederlanders die naar Amerika waren geëmigreerd. Na een paar jaar keerde hij terug naar Nederland en werkte korte tijd als redacteur voor de Avrobode en begon hij tegelijkertijd aan een studie rechten. Eind jaren vijftig belandde hij bij de Toonder Studio’s.

Het werk van Paul Biegel

Paul Biegel is zijn hele leven blijven schrijven voor kranten en tijdschriften waaronder De Radiobode (van de AVRO), Het Parool, Margriet, De Haagse Post en Donald Duck. Zijn eerste boek verscheen in 1970. De bekendste verhalen van Paul Biegel zijn de avonturen van De Kleine Kapitein. De drie boeken die hij over dit jongetje schreef, Het Sleutelkruid, De Tuinen van Dorr en natuurlijk De Rode Prinses, zijn verkrijgbaar in één bundel, met prachtige illustraties in kleur.

Kinderboekenweekgeschenk en prijzen

Paul Biegel heeft wel vier keer het Kinderboekenweekgeschenk mogen schrijven: in 1977, 1984, 1989 en in 2004. Het werk van Paul Biegel is meerdere malen bekroond met onder meer Zilveren en Gouden Griffels, de Nienke van Hichtumprijs en de Staatsprijs voor kinder- en jeugdliteratuur. Zijn boeken zijn dan ook niet weg te denken uit de Nederlandse literatuur en worden nog steeds veel gelezen door kinderen en volwassenen.

Vergelijkbare boeken

Neushoorns eten geen pannenkoeken

Neushoorns eten geen pannenkoeken

Door: Anna Kemp
€ 14,99
Lang geledenDe Kinderboekwinkel Tip

Lang geleden

Door: Arend van Dam
€ 22,99
Krik ben ik

Krik ben ik

Door: Hanna Kraan
€ 19,99
Het raadsel van alles wat leeftDe Kinderboekwinkel Tip

Het raadsel van alles wat leeft

Door: Jan Paul Schutten
€ 27,99