Maren Stoffels

Wil schrijven, schrijven en nog eens schrijven!

Alles van Maren Stoffels

Maren Stoffels

Zodra ze kon schrijven, deed ze het. Op haar negende schreef Maren Stoffels haar eerste verhaal, over een eskimootje dat zijn vader zoekt. Het schrijven werd steeds serieuzer en dat resulteerde in 2005 in de publicatie van haar eerste boek bij uitgeverij Leopold, Dreadlocks en lippenstift. Inmiddels zijn er al meer dan 20 boeken verschenen van haar hand. Deze worden vooral door meiden gelezen die zich vaak herkennen in haar boeken. Hierdoor heeft Maren Stoffels inmiddels een grote schare trouwe fans. Op YouTube heeft ze een eigen kanaal waarop ze haar zogeheten ‘VLOGGELS’ post. Via deze filmpjes vertelt ze haar fans over haar leven als schrijfster en over haar leven als ‘gewoon Maren zonder Stoffels’.

Onze boekentips

Deze jonge auteur weet met uiteenlopende onderwerpen heel veel meisjes aan te spreken! Deze twee titels zijn onze favoriete Maren Stoffels-boeken van dit moment.

Populaire boeken van Maren Stoffels

Populaire auteurs

 • Francine Oomen

  Handleiding voor pubermeisjes
  Meer lezen >
 • Niki Smit

  Schrijft voor jonge modeliefhebbers
  Meer lezen >
 • Marion van de Coolwijk

  Echte meidenboeken
  Meer lezen >
 • Anna Woltz

  Avontuurlijke verhalenvertelster
  Meer lezen >
 • Jette Schröder

  Schrijfster van maffe, romantische verhalen
  Meer lezen >
 • Joke Reijnders

  Schrijft over meidendingen en... pony's!
  Meer lezen >

Over Maren Stoffels

Maren Stoffels (1988) zat nog op de middelbare school toen haar eerste boek in de schappen kwam te liggen. Ze is niet verder gaan studeren, maar stortte zich volledig op het schrijven. Nu schrijft ze fulltime, speelt ze toneel en is ze veel bezig met muziek. Stoffels woont in Amsterdam. Via de stichting Schrijvers School Samenleving (SSS) bezoekt Maren bijna iedere week wel een school waar ze een lezing geeft. Ze vertelt graag waarom ze schrijven zo leuk vindt: ‘Je bent dan de baas over het verhaal en bepaalt wat er gebeurt. Hoewel personages soms ook dingen doen die ik niet had verwacht, dat maakt het weer verrassend.’

Onderwerpen

Haar boeken behandelen vooral onderwerpen als vriendschap, verliefdheid, jezelf durven zijn, homoseksualiteit, anorexia en gepest worden. In haar eerste boek Dreadlocks & Lippenstift, het eerste deel van de trilogie, ontmoeten twee Nederlandse meisjes elkaar op vakantie. Het zijn elkaars tegenpolen, die ondanks dat toch de beste vriendinnen worden. De meiden spelen ook de hoofdrol in Piercings & Parels en Cocktails & Ketchup. In haar nieuwste boek, Ik denk dat dit het einde is, ontmoet middelbare scholiere Lotte de dakloze Maas. Wat volgt is een heftig verhaal over vriendschap, daklozen, verliefdheid en jezelf durven zijn. Stoffels schreef nog een tweede trilogie, Backpack.  

Bekroningen

De Prijs van de Jonge Jury heeft Stoffels twee keer gewonnen: in 2007 voor haar debuut Dreadlocks & Lippenstift en in 2009 voor Sproetenliefde. Voor haar debuut won ze tevens de Hotze de Roosprijs en de Debutantenprijs van de Jonge Jury. Voor Stapelverliefd won Maren Stoffels in 2014 de Pluim van de Senaat.

Vergelijkbare boeken

Liefde, liefde, nog eens liefde

Liefde, liefde, nog eens liefde

Door: Mariken Jongman
€ 14,95
Best Friends Forever - Model in New York

Best Friends Forever - Model in New York

Door: Joke Reijnders
€ 7,50
Isa Bella. Bruidsmeisje met pech

Isa Bella. Bruidsmeisje met pech

Door: Poppy Harper
€ 9,99
Toetsterreur, turnstrijd en lovetweets

Toetsterreur, turnstrijd en lovetweets

Door: Gonneke Huizing
€ 16,50
Lizzy traint dolfijnen

Lizzy traint dolfijnen

Door: Suzanne Buis
€ 12,99
Juul on fire

Juul on fire

Door: Yvonne Huisman
€ 13,99
Maffe meiden 4ever maf

Maffe meiden 4ever maf

Door: Mirjam Mous
€ 11,00
Soapsop

Soapsop

Door: Liza Sips
€ 13,99