Jozua Douglas
De grappigste meesterverteller

Alles van Jozua Douglas

Jozua Douglas

Hij wordt nu al genoemd als de Nederlandse Roald Dahl: Jozua Douglas (1977). Pak je een van zijn boeken, dan is het gegarandeerd lachen geblazen! Meesterverteller Douglas is begonnen als tekstschrijver, hij schreef poëzie (voor volwassenen) en won daarmee diverse prijzen. Nu schrijft hij voor kinderen en zijn boeken zijn inmiddels vertaald in verschillende talen. Zijn verhalen zijn vaak heel grappig én spannend! Ook staan er allerlei rare, maar ware weetjes in. Douglas haalt zijn inspiratie overal vandaan. Het begint vaak met een woord of beeld waar hij allerlei andere bizarre figuren omheen verzint; zoals de kusjeskrokodil en het verhaaltjesvarken tot een verschrikkelijke badmeester met een doodenge zeehondendokter.

Onze boekentips

Het zal je maar gezegd worden: de Nederlandse Roald Dahl! We zijn het ermee eens dat Jozua Douglas de meest bizarre en grappige verhalen kan schrijven! Dat laten de leesboeken hiernaast wel zien! Maar ook zijn informatieve boeken vinden wij zeer de moeite waard om uit voor te lezen.

Populaire boeken van Jozua Douglas

Populaire auteurs

Over Jozua Douglas

Jozua Douglas werd geboren in een piepklein Gronings huisje bij een dijk. Een van zijn verre voorvaderen zou een beroemde ridder met een groot kasteel in Schotland geweest zijn. Douglas was gek op verhalen vertellen en op zijn zesde begon hij ze ook op te schrijven. Ook las Jozua Douglas veel! Zijn favoriete schrijvers waren Thea Beckman, Jan Terlouw, Roald Dahl, Annie M.G. Schmidt en Astrid Lindgren. Jozua Douglas debuteerde in 2001 als dichter op het 32e Poetry International Festival. Hij raakte daarna al snel geïnteresseerd in kinderpoëzie en merkte dat hij het geweldig vond om voor kinderen te schrijven. Zijn eerste kinderboek, Kusjeskrokodil en andere lieve nachtbeesten, verscheen in 2009 en werd geïllustreerd door Loes Riphagen

Zijn boeken

Al snel volgden er meer kinderboeken. Zoals een serie educatieve prentenboeken die antwoord geven op vragen van kinderen vanaf 5 jaar (de Willewete-serie). Voor de wat oudere kinderen schreef hij in 2012 het hilarische en spannende (voor)leesboek De verschrikkelijke badmeester (met illustraties van Elly Hees). De pers vergeleek het met de boeken van Roald Dahl en Quentin Blake. Twee jaar later verscheen in dezelfde stijl het uitermate grappige De vreselijke tweeling. In 2015 werd deze opgevolgd door De gruwelijke generaal

Prijzen

Met De verschrikkelijke badmeester won Jozua Douglas de Hotze de Roosprijs in 2013, een prijs die gegeven wordt aan een debuterende kinderboekenschrijver. Zijn tweede boek, De vreselijke tweeling, stond op de tiplijst voor de Nederlandse Kinderjury in 2015 en in 2016 kreeg zijn boek De Gruwelijke Generaal de Pluim van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury.

Vergelijkbare boeken

Mr Stink

Mr Stink

Door: David Walliams
€ 19,95
De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingenDe Kinderboekwinkel Tip

De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen

Door: Andy Griffiths
€ 17,99
Elvis Watt - Een koffer met geld

Elvis Watt - Een koffer met geld

Door: Manon Sikkel
€ 14,95
Dummie de mummie en de ster Thoeban

Dummie de mummie en de ster Thoeban

Door: Tosca Menten
€ 17,99
SpinderDe Kinderboekwinkel Tip

Spinder

Door: Simon van der Geest
€ 17,99
De GorgelsDe Kinderboekwinkel Tip

De Gorgels

Door: Jochem Myjer
€ 17,99
Trubbel de trol

Trubbel de trol

Door: Reggie Naus
€ 13,99