John Flanagan
De spannende avonturen van De Grijze Jager

Alles van John Flanagan

John Flanagan

John Flanagan (1944) is een Australische schrijver van kinderboeken. Hij geniet wereldwijde bekendheid door onder andere zijn serie over De Grijze Jager. Deze boeken zijn ook in Nederland razend populair. De spannende avontuurlijke verhalen spelen zich af in een magische wereld. Ze gaan over vriendschap en volwassen worden en behandelen thema's als identiteit, respect en oprechtheid. De tweede serie die John Flanagan schreef is Broederband. Het zal volgens de auteur uit zes boeken bestaan en speelt zich af in dezelfde wereld. Flanagan schreef het eerste deel van De Grijze Jager voor zijn twaalfjarige zoon Michael. Hiermee hoopte hij zijn kind aan het lezen te krijgen. Ook wilde hij hem hiermee laten zien dat helden, zoals hoofdpersoon Will, niet altijd groot en sterk hoeven te zijn om tot iets groots in staat te zijn.

Onze boekentips

De spannende boeken van John Flanagan worden wereldwijd gelezen. En wij kunnen er ook geen genoeg van krijgen! We laten graag onze twee favorieten aan u zien. 

Populaire auteurs

Carrière

Flanagan, oorspronkelijk vooral actief in de reclame- en filmwereld, begon met schrijven om zijn zoon van twaalf aan het lezen te krijgen. Deze wilde oorspronkelijk niets van boeken weten maar omdat zijn vader speciaal voor hem verhalen begon te schrijven, begon hij het lezen te waarderen. Het bleef niet alleen bij zijn zoon want al snel wist hij een uitgever bereid te vinden de boeken te publiceren en sindsdien zijn vele kinderen gek op De Grijze Jager boeken. In Australië alleen al zijn er tienduizenden exemplaren van verkocht.

De Grijze Jager

De boeken over De Grijze Jager (Ranger’s Apprentice) gaan over de kleine jongen Will die droomt dat hij ooit een heldhaftige ridder zal worden. Helaas wordt hij afgewezen voor de krijgsschool maar hij ontmoet wel een grijze jager, die hij als leermeester gaat beschouwen. Al snel komt hij erachter dat het mysterieuze en spannende bestaan van deze jager hem echt op het lijf geschreven is.

Vergelijkbare boeken

Divergent 1 - Inwijding

Divergent 1 - Inwijding

Door: Veronica Roth
€ 22,99
Harry Potter en de Relieken van de Dood

Harry Potter en de Relieken van de Dood

Door: J.K. Rowling
€ 21,90
De Vertelsels van Baker de Bard

De Vertelsels van Baker de Bard

Door: J.K. Rowling
€ 14,90
Harry Potter en de Steen der Wijzen

Harry Potter en de Steen der Wijzen

Door: J.K. Rowling
€ 22,90