Jan Paul Schutten
Informatieve kinderboekenschrijver

Alles van Jan Paul Schutten

Jan Paul Schutten

Terwijl hij zijn eerste boek schreef, voor volwassenen, kwam Jan Paul Schutten op het idee voor een kinderboek. Dat boek werd Ruik eens wat ik zeg, een boek waarin de geheime taal van de natuur wordt ontcijferd. Hierna volgden nog veel meer boeken waarin Schutten antwoord geeft op allerlei mogelijke kindervragen over welk onderwerp dan ook. Inmiddels is Jan Paul Schutten vooral bekend geworden als schrijver van informatieve kinderboeken en heeft hij er menigmaal een prijs voor in de wacht weten te slepen. Het boek dat hij met illustratrice Floor Rieder maakte, Het raadsel van alles wat leeft, werd bekroond zowel om de tekst als om de prachtige illustraties.     

Onze boekentips

De boeken die Jan Paul Schutten schrijft zijn vooral geliefd bij zeer nieuwsgierige kinderen. Wat ons betreft zijn de boeken hiernaast echt een must voor de Jan Paul Schutten fans!

Populaire auteurs

 • Thea Beckman
  Beroemd schrijfster van historische verhalen
  Meer lezen >

 • Tonke Dragt
  Bedenkster van altijd spannende verhalen
  Meer lezen >

 • Paul van Loon
  Griezelen met humor
  Meer lezen >

 • Ted van Lieshout
  Talentvolle en creatieve duizendpoot
  Meer lezen >

Over Jan Paul Schutten

Jan Paul Schutten (1970) debuteerde in 2003 met het boek Ruik eens wat ik zeg, de taal van dieren en planten. Schutten studeerde communicatie en al tijdens zijn studie werd hij aangenomen als tekstschrijver bij een reclamebureau. Het schrijven zat hem in het bloed en in 1998 schreef hij zijn eerste boek voor volwassenen.

Carrière

Vanaf het moment van verschijnen van zijn eerste kinderboek, verschenen er regelmatig nieuwe boeken van Schutten. Bijna allemaal informatief. Zo schreef hij een boek over hoe het NOS-journaal wordt gemaakt en geschiedkundige boeken over bijvoorbeeld de Romeinen. Samen met Edwin Rutte heeft hij ook een informatieve CD gemaakt over klassieke muziek.

Prijzen

In zijn korte carrière als kinderboekenschrijver heeft Jan Paul Schutten al aardig wat prijzen in de wacht gesleept. Zo won hij met het boek Kinderen van Amsterdam de Gouden Griffel. Een jaar later mocht Schutten het kinderboekenweekgeschenk schrijven. In 2014 won hij weer de Gouden Griffel voor Het raadsel van alles wat leeft en de stinksokken van Jos Grootjes uit Driel.