J.K. Rowling
Bedenkster van Harry Potter

Alles van J.K. Rowling

J.K. Rowling

J.K. Rowling geniet wereldwijde bekendheid door het monstersucces van haar Harry Potter boeken. Door deze succesvolle reeks was zij zelfs even de rijkste vrouw van Engeland en heeft ze heel veel invloed binnen de literaire wereld. Niet alleen kinderen zijn fan van haar boeken. Ook menig volwassene heeft alle boeken van de Harry Potter serie verslonden. De boeken hebben zelfs speciaal een wat serieuzer omslag gekregen zodat volwassenen zich niet hoefden te 'schamen'. Zowel kinderjury's als volwassen jury's hebben het werk van J.K. Rowling bekroond. 


 

Onze boekentips

De boeken en films over Harry Potter blijven populair, maar ook na deze serie zijn er spannende fantasy-boeken verschenen. Dit is de J.K. Rowling top 2 van De Kinderboekwinkel.

Populaire auteurs

Over J.K. Rowling

Joanne Rowling werd in 1965 geboren in Yate, Engeland en studeerde Franse en Klassieke Culturen. Na diverse kantoorbanen werkte ze anderhalf jaar in Portugal als Engels docent. Ondertussen schreef ze boeken en essays. Terug in Engeland was ze, na een mislukt huwelijksavontuur, vastbesloten om al haar energie in het schrijven te stoppen. In 1990, tijdens een urenlang vertraagde treinreis tussen Manchester en Londen bedacht Rowling de basis voor wat haar grote doorbraak zou betekenen.

Harry Potter

Het duurde toch nog tot 1997 voordat J.K. Rowlings eerste boek gepubliceerd werd omdat enkele uitgevers waar ze het manuscript naartoe stuurde niet enthousiast waren. Uiteindelijk was het uitgeverij Bloomsbury Publishing die Harry Potter en de Steen der Wijzen uitgaf. Er zouden nog zes delen volgen, waarvan het laatste deel, Harry Potter en de Relieken van de Dood, in 2007 uitkwam.

Tovenaarswereld

De fantasy-reeks over de jonge tovenaar Harry Potter, waarvan alle delen zijn verfilmd, werd zo populair dat er inmiddels wereldwijd meer dan 500 miljoen exemplaren van verkocht zijn. J.K. Rowling heeft er ook meerdere prijzen mee gewonnen. Inmiddels heeft Rowling nog meer boeken geschreven over de tovenaarswereld van Harry Potter. Onder andere over fabeldieren en Zwerkbal, en de Vertelsels van Baker de Bard, die vaak genoemd wordt in de Potter-boeken.

Meer fantasy-boeken

De Grijze Jager 1 - De ruïnes van Gorlan

De Grijze Jager 1 - De ruïnes van Gorlan

Door: John Flanagan
€ 12,99
De Grijze Jager 3 - Het ijzige land

De Grijze Jager 3 - Het ijzige land

Door: John Flanagan
€ 17,99
De Grijze Jager 5 - De Magiër van Macindaw

De Grijze Jager 5 - De Magiër van Macindaw

Door: John Flanagan
€ 17,99
Broederband 4 - De slaven van Socorro

Broederband 4 - De slaven van Socorro

Door: John Flanagan
€ 17,99
Divergent 1 - Inwijding

Divergent 1 - Inwijding

Door: Veronica Roth
€ 23,99