Ingrid en Dieter Schubert
Illustratorenduo van prachtige prentenboeken

Alles van Ingrid en Dieter Schubert

Ingrid en Dieter Schubert

Al meer dan dertig jaar maken Ingrid en Dieter Schubert samen de inmiddels wereldberoemde prentenboeken met de prachtige aquareltekeningen. Platvoetje, Woeste Willem en Beer en Egel bijvoorbeeld hebben al heel wat kinderkamers weten te vinden in de loop der jaren. In hun werk zijn verwijzingen naar de klassieke schilderkunst te vinden en andere visuele grapjes. De prenten variëren van subtiel met veel detail tot paginagroot. Het zijn platen met een speciale stijl die zeer kenmerkend is voor het duo Ingrid en Dieter Schubert.

Onze boekentips

We vinden het werk van Ingrid en Dieter Schubert wel heel bijzonder. Deze twee boeken mogen wat ons betreft in iedere kinderkamer staan!

Populaire boeken van dit duo

Populaire auteurs en illustratoren

 • Tom Schamp
  Maker van goedgevulde illustraties
  Meer lezen >

 • Charlotte Dematons
  Maakt illustraties vol kleine grapjes
  Meer lezen >

 • Erik van Os en Elle van Lieshout
  Succesvol schrijversechtpaar
  Meer lezen >

Samenwerking

Ingrid (Essen, 1953) en Dieter (Oschersleben, 1947) Schubert groeiden allebei op in Duitsland, maar kwamen naar Nederland omdat ze beiden een beurs kregen voor de Rietveld Academie in Amsterdam. Hier ontmoetten ze elkaar en werden ze door leraren gestimuleerd om samen te werken. En dat beviel! In 1980 verscheen hun allereerste prentenboek: Er ligt een krokodil onder mijn bed! Inmiddels zijn er meer dan twintig boeken van hun hand verschenen. Om te vieren dat ze al zo lang in het vak zitten, hebben ze hun allereerste boek opnieuw uitbracht, met mooie nieuwe prenten en een aangepaste tekst.

Erkenning

De prentenboeken worden door beide illustratoren in nauwe samenwerking en in goed overleg bedacht, maar wie precies wat maakt, is een goed bewaard geheim. Ingrid en Dieter Schubert ontvingen inmiddels meerdere prijzen voor hun boeken en er zijn in meerdere musea in Nederland exposities gewijd aan hun werk. De Kinderboekwinkel vindt de prentenboeken van dit duo zo bijzonder dat ze probeert hun volledige werk altijd op voorraad te hebben.