De beroemdste

schrijversmuis van Nederland

Alles van Geronimo Stilton

Geronimo Stilton

Geronimo Stilton schrijft boeken voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Juist door het gebruik van grappige tekstuele, typografische en andere zintuiglijke middelen probeert hij zoveel mogelijk kinderen aan het lezen te krijgen en het plezier in lezen te bevorderen. Met zijn boeken wil hij een brug slaan tussen het hoogste AVI-niveau en de jeugdroman. Geronimo Stilton heeft verschillende series geschreven. Naast gewone leesboeken voor kinderen tot en met 10 jaar zijn er ook verhalen verschenen voor oudere kinderen, zoals de serie Ridders van Fantasia. De boeken van deze schrijversmuis zijn over de hele wereld enorm populair.


 

Onze boekentips

Er zijn al heel wat boeken van Geronimo Stilton verschenen. De boeken hiernaast zijn onze favoriete Geronimo Stilton titels. We vinden ze gi-ga-geweldig! 

Populaire auteurs

Over Geronimo Stilton

Geronimo Stilton is geboren in Rokford (Muizeneiland) waar hij afgestudeerd is in de Geschiedenis van de Rattentaal en de Filosofie van de Snorhaar. Naast het schrijven van kinderboeken, is Geronimo Stilton tevens uitgever van De Wakkere Muis, de meest gelezen krant van Muizeneiland. In zijn vrije tijd verzamelt Geronimo antieke kaaskorsten uit de achttiende eeuw en houdt hij zich vooral bezig met het schrijven van boeken waarin hij vertelt over de muizenissige avonturen die hij beleeft.

De avonturen van Geronimo Stilton

De boeken gaan over de spannende en humoristische avonturen die Geronimo Stilton en zijn vrienden en familie beleven. Daarnaast zijn de boeken ook erg leerzaam. Als Geronimo bijvoorbeeld met zijn familie tijdreizen maakt naar allerlei verschillende historische tijdperken (in zijn Reis door de tijd-serie), zijn er in het boek talloze weetjes, feiten en extra informatie te vinden over de betreffende periode.

Fantasia serie

Sinds het eerste deel van Fantasia van Geronimo Stilton in 2004 verscheen, zijn er honderdduizenden exemplaren van de verschillende delen verkocht. De Fantasia-boeken zijn extra speciaal door wat er allemaal in is verstopt, zoals kras- en ruikpagina's, 'glow in the dark'-pagina's en zelfs 3D-illustraties! De boeken staan vol prachtige illustraties en spelletjes. Geen wonder dat al vijf delen uit de Fantasia serie werden bekroond door de Nederlandse Kinderjury! In 2015 kreeg Fantasia IX, de fenomenale reis de meeste stemmen in de categorie 6 t/m 9 jaar.

Vergelijkbare boeken

Dummie de mummie en de ster Thoeban

Dummie de mummie en de ster Thoeban

Door: Tosca Menten
€ 14,99
Elvis Watt - Een koffer met geld

Elvis Watt - Een koffer met geld

Door: Manon Sikkel
€ 14,95
MeerMonster

MeerMonster

Door: Paul van Loon
€ 14,99
Het leven van een Loser 8 - GedumptDe Kinderboekwinkel Tip

Het leven van een Loser 8 - Gedumpt

Door: Jeff Kinney
€ 14,99
Mees Kees Op de planken

Mees Kees Op de planken

Door: Mirjam Oldenhave
€ 13,99
Superjuffie!

Superjuffie!

Door: Janneke Schotveld
€ 13,99
BotjeDe Kinderboekwinkel Tip

Botje

Door: Janneke Schotveld
€ 13,99
Een miniheks in het Weerwolvenbos

Een miniheks in het Weerwolvenbos

Door: Paul van Loon
€ 12,99
De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingenDe Kinderboekwinkel Tip

De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen

Door: Andy Griffiths
€ 14,99
Sofie en de dolfijnen

Sofie en de dolfijnen

Door: Edward van de Vendel
€ 15,99
Een ei voor de gravin

Een ei voor de gravin

Door: Tanneke Wigersma
€ 14,99