De beroemdste

schrijversmuis van Nederland

Alles van Geronimo Stilton

Geronimo Stilton

Geronimo Stilton is een beroemde uitgeef- en schrijversmuis die over de hele wereld bekend is. Hij richt zich vooral op kinderen tussen 6-12 jaar. Zijn boeken zijn niet alleen reuzespannend en avontuurlijk (en immens populair!), maar bevatten vaak ook allerlei extraatjes die het leesplezier bevorderen. Geurpagina’s, vreemde talen, 3D-plaatjes en allerlei andere snufjes zijn vooral in de Fantasia-boeken te vinden. Maar daarnaast bevatten zijn boeken ook allerlei extra weetjes, recepten en DIY’s die kinderen lang nadat het verhaal uit is nog plezier kunnen bieden. Naast de populaire Fantasia-reeks, heeft hij ook diverse andere series geschreven. Reis door de tijd, de Oerknagers en de Klassiekers zijn een greep uit de vele series en titels van zijn hand eh… poot. Aan kinderen die net leren lezen of moeite hebben met lezen heeft Geronimo ook gedacht: de Makkelijk Lezen-serie was al snel geboren. Aan de andere kant kunnen oudere kinderen ook genieten van zijn boeken: de serie Ridders van Fantasia is speciaal voor de gevorderde lezers bedacht. Voor ieder wat wils dus, en Geronimo is behoorlijk tevreden dat kinderen weer met hun snuit eh... neus in de boeken zitten!

 

Onze boekentips

Er zijn al heel wat boeken van Geronimo Stilton verschenen. De boeken hiernaast zijn onze favoriete Geronimo Stilton titels. We vinden ze gi-ga-geweldig! 

Populaire auteurs

Over Geronimo Stilton

Geronimo Stilton is geboren in Rokford (Muizeneiland) waar hij afgestudeerd is in de Geschiedenis van de Rattentaal en de Filosofie van de Snorhaar. Naast het schrijven van kinderboeken, is Geronimo Stilton tevens uitgever van De Wakkere Muis, de meest gelezen krant van Muizeneiland. In zijn vrije tijd verzamelt Geronimo antieke kaaskorsten uit de achttiende eeuw en houdt hij zich vooral bezig met het schrijven van boeken waarin hij vertelt over de muizenissige avonturen die hij beleeft.

De familie van Geronimo Stilton

Wie Geronimo Stilton leert kennen, kan niet anders dan ook met de muizenissige familie Stilton kennis maken. Zo is zijn zus Thea Stilton het tegenbeeld van Geronimo. Ze is speciaal verslaggeefster van De Wakkere Muis en een echte durfal; ze lijkt voor niets en niemand bang te zijn. Dan is er ook Klem Stilton, de neef van Geronimo. Hij eet alles wat los en vast zit en pest Geronimo zo veel en zo vaak als hij maar kan. Benjamin Stilton is het schattige neefje van Geronimo waar hij dol op is. De opa van Geronimo, Wilhelmus Wervelwind, ook wel bekend als Tornado, is de oprichter van De Wakkere Muis. Hij is met pensioen maar als hij op bezoek komt gedraagt hij zich alsof hij nog steeds de baas is. Wilhelmus Wervelwind staat bekend om zijn gierigheid en strengheid. Niemand durft hem tegen te spreken alleen Thea. Ten slotte is er ook tante Lilly, de tante van Geronimo, Thea en Klem. Ze vertroelt haar neven en nicht en is altijd liefdevol.

De avonturen van Geronimo Stilton

De boeken gaan over de spannende en humoristische avonturen die Geronimo Stilton en zijn vrienden en familie beleven. Daarnaast zijn de boeken ook erg leerzaam. Als Geronimo bijvoorbeeld met zijn familie tijdreizen maakt naar allerlei verschillende historische tijdperken (in zijn Reis door de tijd-serie), zijn er in het boek talloze weetjes, feiten en extra informatie te vinden over de betreffende periode.

Fantasia serie

Sinds het eerste deel van Fantasia van Geronimo Stilton in 2004 verscheen, zijn er honderdduizenden exemplaren van de verschillende delen verkocht. De Fantasia-boeken zijn extra speciaal door wat er allemaal in is verstopt, zoals kras- en ruikpagina's, 'glow in the dark'-pagina's en zelfs 3D-illustraties! De boeken staan vol prachtige illustraties en spelletjes. Geen wonder dat al vijf delen uit de Fantasia serie werden bekroond door de Nederlandse Kinderjury! In 2015 kreeg Fantasia IX, de fenomenale reis de meeste stemmen in de categorie 6 t/m 9 jaar.

Vergelijkbare boeken

Dummie de mummie en de ster Thoeban

Dummie de mummie en de ster Thoeban

Door: Tosca Menten
€ 14,99
Elvis Watt - Een koffer met geld

Elvis Watt - Een koffer met geld

Door: Manon Sikkel
€ 14,95
MeerMonster

MeerMonster

Door: Paul van Loon
€ 14,99
Het leven van een Loser 8 - GedumptDe Kinderboekwinkel Tip

Het leven van een Loser 8 - Gedumpt

Door: Jeff Kinney
€ 14,99
Mees Kees Op de planken

Mees Kees Op de planken

Door: Mirjam Oldenhave
€ 13,99
Superjuffie!

Superjuffie!

Door: Janneke Schotveld
€ 13,99
BotjeDe Kinderboekwinkel Tip

Botje

Door: Janneke Schotveld
€ 13,99
Een miniheks in het Weerwolvenbos

Een miniheks in het Weerwolvenbos

Door: Paul van Loon
€ 12,99
De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingenDe Kinderboekwinkel Tip

De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen

Door: Andy Griffiths
€ 14,99
Sofie en de dolfijnen

Sofie en de dolfijnen

Door: Edward van de Vendel
€ 15,99
Een ei voor de gravin

Een ei voor de gravin

Door: Tanneke Wigersma
€ 14,99