Erik van Os en Elle van Lieshout
Een succesvol schrijversechtpaar

Alles van Erik van Os en Elle van Lieshout

Erik van Os en Elle van Lieshout

Erik van Os en Elle van Lieshout zijn een stel dat al sinds 1990 samen kinderboeken, liedjes, versjes en teksten voor bladen en het onderwijs schrijft. Ze doen dat thuis aan de keukentafel met een kop koffie in de buurt. Voor hun huwelijk schreven Erik van Os en Elle van Lieshout afzonderlijk van elkaar ook al kinderboeken. Dat doen ze nu ook weleens – waarbij Erik vooral boeken voor tieners schrijft – maar het is en blijft toch vooral een schrijversechtpaar dat graag samen gedichten en versjes verzint. Naast zelf schrijven vertalen ze ook samen prentenboeken vanuit het Engels en Duits. Ook bevatten diverse taalmethodes verhalen geschreven door het duo Erik van Os en Elle van Lieshout.

Onze boekentips

Het werk van dit schrijversechtpaar is zeer divers. Hiernaast vindt u onze twee favoriete boeken van Erik van Os en Elle van Lieshout op dit moment.

Populaire auteurs en illustratoren

 • Ingrid en Dieter Schubert
  Makers van fantasievolle prentenboeken
  Meer lezen >

 • Toon Tellegen
  De schrijver van filosofische dierenverhalen
  Meer lezen >

 • Ted van Lieshout
  Talentvolle en creatieve duizendpoot
  Meer lezen >

Over Erik van Os en Elle van Lieshout

Erik van Os (1963) leerde voor kleuterleider en studeerde een paar jaar Nederlands. Elle van Lieshout (1963) volgde de opleiding pedagogiek. Allebei waren ze gek op kinderen en kwamen in allerlei beroepen terecht. Erik als poppenspeler, brugwachter en redacteur bij een kindertijdschrift en Elle als restaurantmedewerker en lerares Nederlands. Erik van Os vindt dat mensen niet zonder poëzie kunnen en geeft graag poëzieworkshops op scholen, aan kinderen én leraren.

Bekendste boeken

Erik van Os en Elle van Lieshout schrijven veel voor peuters, kleuters en beginnende lezers.
Hun bekendste boeken zijn Het grote prentenboekenliedjesboek en Schatje en Scheetje. Voor beide boeken kregen zij een Leespluim. Ook hebben ze de grappige verhalen over Mejuffrouw Muis geschreven. Deze verhalen zijn nu verkrijgbaar in een mooie verzamelbundel. Hun prachtige boeken worden geïllustreerd door o.a. Mies van Hout, Hugo van Look, Marije Tolman, Georgien Overwater en Gitte Spee.

AVI-boeken van dit duo

Sprik en ik

Sprik en ik

 
€ 11,99
boer jan in de pan

boer jan in de pan

 
€ 10,50
Nog een mop!

Nog een mop!

 
€ 8,50
Rust in de ren

Rust in de ren

 
€ 10,50
Uil geeft raad

Uil geeft raad

 
€ 9,95
Ik weet een mop!

Ik weet een mop!

 
€ 8,50
oo, wat dom!

oo, wat dom!

 
€ 9,50