Vergroten
Foto 1 van 2
Vergroten
Foto 2 van 2
De Kinderboekwinkel Tip

Winger 1 - Winger

Door: Andrew Smith
  • Deel 1
  • Leeftijdscategorie 13-15 jaar
  • Boek bevat 448 pagina's
€ 18,50
  • gratis verzenden vanaf € 30,00

  • inpakken voor maar € 0,50

  • 14 dagen omruilgarantie

  • afhalen in de winkel is gratis!

op voorraad
Op werkdagen voor 13.00 uur besteld morgen in huis

Omschrijving

Winger is een grappig en aangrijpend youngadultboek voor jongens, geschreven door Andrew Smith. Herkenbaar voor pubers. Vol droge humor, grappiger dan Adrian Mole.Ryan Dean West aka Winger is veertien, vijfdeklasser, en net verhuisd naar de heibelafdeling van zijn internaat. (Hij werd betrapt toen hij een telefoon aan het hacken was. Oeps.) Nu is hij kamerbuddies met de grootste eikel van het internaat in plaats van met zijn beste vrienden. En dan is er nog school, rugby en zijn vriendin Annie, die hij ervan moet overtuigen dat Winger meer is dan een aaibaar ondermaats hardloopmaatje. Maar daarmee zijn de problemen nog lang niet voorbij...Andrew Smith is de gevierd en bekroond auteur van onder meer Grashopper Jungle en 100 Sideways Miles. Winger was zijn doorbraak in Amerika.

Gelezen door De Kinderboekwinkel

Wat is dit een groots jongenspuberboek! Maar, voor we het boek de hemel in prijzen - want dat verdient dit boek - moeten we het toch even hebben over de omslag. Wij vinden de kaft van het boek “Winger” namelijk foeilelijk, en ook niet helemaal passen bij de inhoud van het boek. Je ziet een oudere puber (met een bont en blauw gezicht), terwijl het boek over een 14-jarige gaat die nog enthousiast wordt over zijn eerste baardhaar. 
Vanaf de tweede zin word je meegesleept in de opstandigheid van Ryan Dean, de jongste, kleinste en slimste van zijn studiejaar op een internaat voor kinderen van rijke en afwezige ouders. Ryan Dean, vleugelspeler in het rugbyteam, begenadigd tekenaar, verliefd op zijn beste vriendin die een paar jaar ouder is, zoekend naar vrienden, sex en bevestiging, bevriend met een homosexuele jongen. Alle onzekerheden van pubers, alle wangedragingen, maar ook al het vrolijk-stemmend optimisme komen voorbij in een hilarisch, wringend, maar ook onheilspellend boek. We durfden de laatste 40 bladzijden eigenlijk niet te lezen; zo spannend en ook donker werd het, terwijl de auteur toch een luchtige toon weet te houden.
We moesten even wennen aan het leven van the young, rich and beautiful, maar wat een fijne beloning kregen we daarvoor. Er is een Engelstalig vervolg op het boek op de markt, en dat gaan we ook lezen. (Aby, Kinderboekwinkel)

Product informatie

AuteurAndrew Smith
Uitgeverijde Fontein Jeugd
Verschenenoktober 2017
TaalNederlands
VertalingSandra van de Ven
SoortMet illustraties
ISBN9789026143557
SerieWinger
Afmeting21.1 x 14.1 x 3.6 cm
Gewicht572 gram
VormPaperback / softback
NUR284 - Fictie 13-15 jaar

In deze serie

Winger 1 - WingerDe Kinderboekwinkel Tip

Winger 1 - Winger

Door: Andrew Smith
€ 18,50