Vergroten
Foto 1 van 2
Vergroten
Foto 2 van 2

Van boerderij naar tafel

Door: Richard Spilsbury
  • Leeftijdscategorie < 12 jaar
  • Boek bevat 32 pagina's
€ 14,95
  • Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 45,00

  • Inpakken voor maar € 1,50

  • 14 dagen omruilgarantie

tijdelijk niet beschikbaar
levertijd 4-10 werkdagen

Omschrijving

Waar komt je voedsel vandaan? Hoe wordt het geteeld en getransporteerd? Waarom verhongeren er mensen terwijl anderen enorme hoeveelheden eten weggooien? Voedsel en productie gaat dieper in op deze en andere vragen en probeert te beantwoorden hoe we een almaar groeiende wereldbevolking kunnen voeden. Van boerderij naar tafel belicht alle fasen in de productie en het transport van voedsel. Het volgt de reis die levensmiddelen maken voordat ze in onze winkels liggen. Het gaat in op de verschillende vormen van landbouw, hoe voedingsmiddelen zoals zuivelproducten, vlees, groenten en granen bewerkt en geconserveerd worden en hoeveel kilometers ze afleggen. Het boek staat stil bij hoe de landbouw en voedselindustrie milieu en gezondheid beïnvloeden en of er duurzamere methoden zijn om aan ons voedsel te komen.

Product informatie

AuteurRichard Spilsbury, Louise Spilsbury
UitgeverijSchoolsupport Uitgeverij BV
Verschenenfebruari 2010
TaalNederlands
IllustratiesGraham Rich
VertalingHajo Geurink
SoortMet illustraties
ISBN9789055664795
SerieVoedsel en productie
Afmeting27.8 x 22.5 x 0.9 cm
Gewicht364 gram
VormHardback
NUR223 - Natuur, plant, dier (<12 jaar)

In deze serie

Van boerderij naar tafel

Van boerderij naar tafel

Door: Richard Spilsbury
€ 14,95
Boeren in de toekomst

Boeren in de toekomst

Door: Ian Graham
€ 14,95