Vergroten
Foto 1 van 2
Vergroten
Foto 2 van 2
De Kinderboekwinkel Tip

Toen ik de sterkste was

Door: Jason Reynolds
  • Leeftijdscategorie > 15 jaar
  • Boek bevat 216 pagina's
€ 19,99
  • Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 45,00

  • Inpakken voor maar € 1,50

  • 14 dagen omruilgarantie

op bestelling leverbaar
binnen 2-3 werkdagen naar je verzonden

Omschrijving

'Met de meeste dingen waardoor mijn buurt een slechte naam krijgt bemoei ik me niet echt. De wapens en de drugs en zo: niet mijn ding.' Ali heeft het druk genoeg, met school, boksen en thuis. Zijn beste vriend Noodles daarentegen komt altijd in de problemen. En op een of andere manier is Ali altijd degene die hem er weer uit moet halen. Maar hé, als vriend moet je er zijn voor je boys, toch? Trouwens, het zijn maar kleine dingen, het is niet alsof er iemand gewond raakt of zo. En dan is er Needles, Noodles' broer. Hij heeft allerlei tics en roept soms ineens de raarste dingen. Maar het is oké, iedereen in de straat weet dat hij er niets mee bedoelt. Alles is cool... totdat Ali, Noodles en Needles ergens terechtkomen waar ze nooit hadden moeten zijn. Waar de mensen niet zo vriendelijk zijn, en al helemaal niet vergevingsgezind.

Gelezen door De Kinderboekwinkel

De Afro-Amerikaanse auteur Jason Reynolds is in de VS een soort Kinderboekenambassadeur 3.0: hij wil liefst iedereen aan het lezen krijgen. Reynolds weet als geen ander dat niet iedere jongere van lezen houdt en raakte door rapteksten van Queen Latifah geïnspireerd om zelf boeken te gaan schrijven die vooral Niet Saai Zijn. In 'Toen ik de Sterkste Was', dat zich afspeelt in een zwarte wijk, ontvouwt zich langzaam een vertelling over vriendschap (en hoever je daarvoor gaat), anders zijn (en in hoeverre je dat je leven laat bepalen) en opkomen voor een ander - als het moet met je vuisten. Een jeugdroman (die je ook als YA kunt lezen) met gestolen wol, Gilles de la Tourette en een hosselaar die niet wordt betaald - met als rode draad (pun intended) de warmte van familie.

Jason Reynolds kun je kennen van 'Echte Amerikaanse Jongens' en het in vrijeversvorm geschreven '67 Seconden'. Zijn boeken worden in het Nederlands vertaald door Maria Postema.

Product informatie

AuteurJason Reynolds
UitgeverijBlossom Books B.V.
Verschenenoktober 2020
TaalNederlands
VertalingMaria Postema
SoortZonder illustraties
ISBN9789463491334
Afmeting20.9 x 13.6 x 1.9 cm
Gewicht294 gram
VormPaperback / softback
NUR285 - Fictie 15+