Vergroten
Foto 1 van 2
Vergroten
Foto 2 van 2
De Kinderboekwinkel Tip

Straks, als het donker is

Door: Simone Arts
  • Leeftijdscategorie 10-12 jaar
  • Boek bevat 112 pagina's
€ 16,50
  • Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 35,00

  • Inpakken voor maar € 1,50

  • 14 dagen omruilgarantie

op bestelling leverbaar
binnen 2-3 werkdagen naar je verzonden

Omschrijving

Het is weer bijna sinterklaas, een spannende en gezellige tijd voor bovenbouwers. Als alles goed gaat, tenminste! 1 Ties en Kerim horen tijdens het skateboarden toevallig dat een stel jongens een naar geintje willen uithalen tijdens de sinterklaasintocht. Kunnen ze dat voorkomen? 2 Gosia doet mee aan een wedstrijd, maar niet om zelf te winnen. Wat zal haar beste vriendin Silke daarvan vinden? 3 De surpriseochtend loopt gevaar door het geruzie van volwassenen rondom het sinterklaasfeest. Manisha en Melle komen met hun klas in actie. 4 Mattias heeft dit jaar geen zin in pakjesavond. Job wil ervoor zorgen dat het toch een leuke avond voor hem wordt. 5 Sammie mag met haar eenwieler optreden tijdens de uittocht. Dat vindt ze net zo eng als een presentatie geven voor de hele klas. Als ze nu maar niet valt! En… als ze haar spiekbrief maar niet vergeet! In dit boek staan vijf losse verhalen over vriendschap in de sinterklaastijd. Ze zijn grappig, ontroerend en spannend. Om zelf te lezen, of om voor te lezen natuurlijk.

Gelezen door De Kinderboekwinkel

Simone Arts wilde een bundel verhalen uitbrengen in de warme traditie van Sinterklaas die ze als kind zelf zo gevoeld had - waarin ieder kind zich kan herkennen. En dat is haar gelukt: over dat gevoel in het complot te zitten en stiekem toch met kloppend hart en koude wangen bij een intocht te staan. De trommels in je buik voelen roffelen en ondertussen pepernoten in je jaszak proppen. Etalages vol feestelijke wensen en je schoen mogen zetten.
Die warmte van vroeger haalde ze naar vijf verhalen over kinderen van nu, zoals een vluchtelingmeisje en vrienden die een stinkbom willen voorkomen. Verhalen om je bij te verheugen op dat gevoel van verwachting terwijl het buiten donkerder wordt en de maan door de takken schijnt. Uiteraard zonder zwarte pieten, voor en over kinderen die 'weten hoe het zit met die Sint' en geschikt voor op iedere school.

 

Product informatie

AuteurSimone Arts
UitgeverijUitgeverij Menuet
Verschenenseptember 2020
TaalNederlands
IllustratiesTante Beun
SoortMet illustraties
ISBN9789491707261
Afmeting21.8 x 15.3 x 1.5 cm
Gewicht380 gram
VormHardback
NUR283 - Fictie 10-12 jaar