Vergroten
Foto 1 van 2
Vergroten
Foto 2 van 2
De Kinderboekwinkel Tip

Schaduwbroer

Door: Iris Hannema
  • Leeftijdscategorie > 15 jaar
  • Boek bevat 256 pagina's
€ 17,99
  • Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 35,00

  • Inpakken voor maar € 1,50

  • 14 dagen omruilgarantie

beschikbaar
Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag door ons verzonden

Omschrijving

'Ik ga naar Japan. Ik moet wel. Ik volg Alecs kaart, zijn laatste kaart, zijn laatste woorden.' Hebe reist in de voetsporen van haar overleden broer Alec naar Japan, op zoek naar antwoorden over zijn dood. Alec was professioneel freediver. Hebe kan niet geloven dat hij is verdronken. In zijn laatste woorden leest zij een boodschap, als sporen die ze kan volgen. Die leiden haar naar het bruisende hart van Tokio en ten slotte naar Ishigaki, een eiland in de diepblauwe oceaan… Op zoek naar wat Alec haar niet kon vertellen ontdekt Hebe hoe het is om alleen te reizen, zich los te maken van alles wat vertrouwd is en zich te redden in een land waar ze niemand kent. Iris Hannema werkte jarenlang als reisjournalist. Ze reisde de afgelopen tien jaar naar meer dan honderd landen in vijf continenten. Eerder schreef ze non-fictieboeken over haar reizen. Schaduwbroer is haar eerste roman.

Gelezen door De Kinderboekwinkel

Hebe ('you can call me Girl') en broer Alec hebben een uitzonderlijke band, vol persoonlijke gewoontes en rituelen. Uitzwaaien op Schiphol wanneer Alec als doorgewinterde freediver weer eens op reis gaat, is er slechts een van. Voor zijn vlucht richting Tokyo gaat alles anders: broer drukt zus een briefje met mysterieuze tekst in handen en kijkt niet meer om. Dagen later beseft Hebe de zwaarte van dit afscheid wanneer een telefoontje uit het verre oosten als loeischerp zwaard haar leven voorgoed in tweeën klieft: Alec is omgekomen, verdronken.
Op zoek naar antwoorden verlaat ze de ongemakkelijke drie-eenheid die er met haar ouders ontstaat en reist af naar Tokyo - met quotes uit reisdagboeken van haar broer als leidraad boven de hoofdstukken. Een telefoon die kapotvalt op Schiphol versterkt het ontheemde gevoel in de magische wereldstad. Iris Hannema schrijft filmisch, denk 'Lost in Translation' mét spanningsboog. Het lichaam van Hebe's broer is nooit gevonden en langzaam sluipen voyeuristische briefjes, opnieuw willen beginnen en huidhonger het boek in. 'Schaduwbroer' is een superscherp romandebuut met soepel stromende zinnen en eigenzinnig woordgebruik, terwijl de magie van het reizen als een bloesemregen over de bladzijden dwarrelt.

Product informatie

AuteurIris Hannema
UitgeverijLeopold
Verschenenseptember 2020
TaalNederlands
SoortZonder illustraties
ISBN9789025879433
Afmeting21.4 x 14 x 2.6 cm
Gewicht409 gram
VormPaperback / softback
NUR285 - Fictie 15+