Vergroten
Foto 1 van 2
Vergroten
Foto 2 van 2
De Kinderboekwinkel Tip

Sabel

Door: Suzanne Wouda
  • Boek bevat 112 pagina's
€ 15,25
  • Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 35,00

  • Inpakken voor maar € 1,50

  • 14 dagen omruilgarantie

beschikbaar
Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag door ons verzonden

Omschrijving

'Sabel' is het verhaal van Max, een jongen die tijdens de Duitse bezetting van Nederland samen met zijn familie wordt opgepakt en in Kamp Vught belandt. Hij heeft daar één houvast: de rode kater Sabel. Door de ogen van Max zien wij de wereld om hem heen steeds kleiner worden. Hij klampt zich vast aan kleine, alledaagse zaken en datgene wat hem vertrouwd is. Suzanne Wouda schreef een aangrijpend boek over de deportatie van Joodse kinderen in de jaren 1942-1943, die uiteindelijk resulteerde in de verschrikkelijke kindertransporten van juni 1943.

Zilveren Griffel 9+ 2018

Gelezen door De Kinderboekwinkel

Een zeer droevig oorlogsboek. Een waargebeurd verhaal over een gebeurtenis in de Tweede Wereldoorlog. Het sobere omslag past goed bij het verhaal. (Rietje - De Kinderboekwinkel)
Sabel is prachtig en aangrijpend! Je leest het verhaal door de ogen van Max, die aan de harde werkelijkheid van het leven in kamp Vught probeert te ontsnappen door middel van fantasie. "Vroeger dacht ik dat als je kleurenblind was, je helemaal geen kleuren zag. Alleen een wereld in grijstinten. Dat zie ik nu. Lichtgrijs, donkergrijs, tussenin-grijs. De kinderen, de barakken, de lucht. En een rode flits. Sabel." 
Met Sabel bewijst Suzanne Wouda opnieuw dat ze in staat is prachtige historische romans te schrijven, over hoe goed kinderen in staat zijn met ramp en tegenspoed om te gaan. Of dat nu in Stormvaart de jongen Chris is die er aan het einde van de 17e eeuw van droomt om zeeman te worden, Mattias die in Zwart Water de zee op gaat om geld te verdienen voor zijn familie of de fantasierijke Max die tijdens de Tweede Wereldoorlog het harde bestaan in kamp Vught de baas blijft door te dromen dat zijn rode kater Sabel hem gezelschap houdt.  
Een aanrader voor kinderen vanaf 10/11 jaar, maar zeker ook voor volwassenen. (Brigitte, De Kinderboekwinkel)

Product informatie

AuteurSuzanne Wouda
UitgeverijHoogland & Van Klaveren, Uitgeverij
Verschenenapril 2017
TaalNederlands
SoortZonder illustraties
ISBN9789089672452
Afmeting21.8 x 13.6 x 1.7 cm
Gewicht278 gram
VormHardback
NUR280 - Fictie kinder- en jeugdboeken