Vergroten
Foto 1 van 2
Vergroten
Foto 2 van 2
De Kinderboekwinkel Tip

Ronja de roversdochter

Door: Astrid Lindgren
  • Leeftijdscategorie 10-12 jaar
€ 16,50
  • gratis verzenden vanaf € 30,00

  • inpakken voor maar € 0,50

  • 14 dagen omruilgarantie

  • afhalen in de winkel is gratis!

op voorraad
Op werkdagen voor 13.00 uur besteld morgen in huis

Omschrijving

In Ronja's geboortenacht splijt een bliksemschicht de roversburcht van haar vader in tweeën. De rovers blijven er gewoon wonen, en Ronja groeit op in de burcht, en het grote bos eromheen. Op een dag ontdekt ze dat de aartsvijand van haar vader, Borka, met zijn roversbende in het andere deel van de burcht getrokken is. Ze sluit vriendschap met zijn zoon Birk, en als hun vaders daar kwaad om zijn, lopen ze weg en gaan ze samen in een grot in het bos wonen. Daar hebben ze een heerlijke zomer, maar waar moeten ze in de winter wonen? Het wordt steeds kouder... Een prachtig verhaal met mysterieuze en sprookjesachtige tekeningen van Ilon Wikland. Dit boek werd bekroond met een Zilveren Griffel!

Gelezen door De Kinderboekwinkel

Een mooi, niet moralistisch en warm verhaal waarin kinderen serieus genomen worden. Helemaal Astrid Lindgren. Als je een fan van haar boeken bent, mag deze zeker niet ontbreken! De sprookjesachtige zwart-wit illustraties geven de sfeer van het verhaal goed weer. (Brigitte)
Het lievelingsboek van schrijfster Janneke Schotveld!
"Vroeger wilde ik Ronja de Roversdochter zijn: in het bos wonen, paarden tam maken, moenen tegenkomen en vogelheksen verslaan. Eerst werd het boek me voorgelezen, daarna heb ik het – ik overdrijf niet – zelf nog zeker tien keer gelezen. Nog steeds lees ik er graag uit voor, tijdens mijn werk als Schoolschrijver bijvoorbeeld. De kinderen worden altijd muisstil als ze de mooie tekeningen van Ilon Wikland uit het boek op het digibord zien. Overigens zijn er na Ronja de Roversdochter nog héél veel andere mooie boeken verschenen. Al lees je kinderen voor vanaf dag één, dan nog krijg je al die verhalen niet uit! Maar toch kom je een heel eind."

Bekroond met een Zilveren Griffel 1983!

Product informatie

AuteurAstrid Lindgren
UitgeverijPloegsma
Verschenenmei 2015
TaalNederlands
IllustratiesIlon Wikland
SoortMet illustraties
ISBN9789021674902
Afmeting22 x 15.5 x 2.3 cm
Gewicht420 gram
VormHardback
NUR283 - Fictie 10-12 jaar