Vergroten
Foto 1 van 2
Vergroten
Foto 2 van 2
De Kinderboekwinkel Tip

Moemf heeft een vriend

Door: Annette Herzog
  • Leeftijdscategorie 4-6 jaar
  • Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 45,00

  • Inpakken voor maar € 1,50

  • 14 dagen omruilgarantie

uitverkocht

Omschrijving

Moemf, een knorrige mopperkont, kijkt na zijn winterslaap verrast op. Voor hem staat Sneeuwuil die barst van de energie en die maar één ding wil: de lente. De twee diertjes worden vrienden en gaan samen op pad, op zoek naar de eerste voorjaarszon. Dat valt niet mee, want het is nog steeds winter. Maar Sneeuwuil weet wel raad met sneeuw en kou. Ook ontdekken ze dat vriendschap niet alleen heel fijn is, maar dat je er ook onzeker van kunt worden. Heerlijke, leerzame voorleesverhalen van de Duitse schrijfster Annette Herzog. Schitterend geïllustreerd door de Schuberts. In kleurige illustraties laten ze  Moemf, Sneeuwuil en hun bijzondere vriendschap van de pagina’s knallen.

Gelezen door De Kinderboekwinkel

Is er een nieuw boek over vriendschap? Een boek voor jonge kinderen? Een boek waarin niet alles meteen koek en ei is, maar er ook getwijfeld wordt? Bijvoorbeeld over de vraag of je vriend wel echt jouw vriend is, en dat ook blijft? Een boek dat ook uitdagend is? 
Ja! Dat boek heet "Moemf heeft een vriend". Het staat boordevol prachtige illustraties van het echtpaar Schubert en is geschreven door de Duitse schrijfster en vertaalster Anette Herzog. De jonge onbesuisde sneeuwuil wil van alles en vindt alles leuk, de winterslaper Moemf (een fantasiebeest) is wat bedeesder.
Wij hebben in ieder geval genoten van de platen en de onzekerheid die je in een nieuwe vriendschap tegenkomt. (Aby, De Kinderboekwinkel)

Product informatie

AuteurAnnette Herzog
UitgeverijLemniscaat
Verschenenjanuari 2018
TaalNederlands
IllustratiesIngrid Schubert, Dieter Schubert
VertalingLinda Bertens
SoortMet illustraties
ISBN9789047709855
Afmeting24.7 x 19.8 x 1.4 cm
Gewicht466 gram
VormHardback
NUR281 - Fictie 4-6 jaar