Vergroten
Foto 1 van 2
Vergroten
Foto 2 van 2
De Kinderboekwinkel Tip

Jaap won een prijs

Door: Imme Dros
  • Leeftijdscategorie < 6 jaar
  • Boek bevat 40 pagina's
€ 15,99
  • Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 35,00

  • Inpakken voor maar € 1,50

  • 14 dagen omruilgarantie

op bestelling leverbaar
binnen 2-3 werkdagen naar je verzonden

Omschrijving

Jaap heeft nog nooit iets gewonnen en dat is niet zo vreemd, want hij is nergens goed in. Maar dan is er opeens een brief: Jaap heeft een grote prijs gewonnen! Jaap krijgt taart en cadeaus en iedereen is blij voor hem. Maar Jaap zelf is helemaal niet blij. Er moet een vergissing gemaakt zijn, want hij heeft niets gedaan en niets gemaakt. Hij heeft die prijs helemaal niet verdiend. De echte winnaar zal vast heel kwaad op hem worden. Jaap krijgt er nachtmerries van. Hoe komt hij van de prijs af?

Gelezen door De Kinderboekwinkel

Ik ben altijd blij als ik een prijs krijg. Altijd. Terecht of ten onrechte. Een prijs is een cadeautje, en ik ben dol op cadeautjes. Wat maakt mij het nu uit waarvoor ik het cadeautje krijg?
Maar Jaap de Jong denkt daar anders over. Jaap vindt dat je een prijs verdiend moet hebben: met heel hard lopen, of mooi tekenen, of goed vechten, of stijldansen. Hoewel Jaap nergens goed in is, heeft hij toch echt de hoofdprijs gewonnen. Het staat zwart op wit, dus is het waar. Iedereen is blij voor hem en geeft hem cadeautjes. Maar Jaap vertrouwt het niet. Straks moet hij alle cadeautjes nog teruggeven, omdat hij echt geen prijs verdiend heeft. Jaap wordt er bang van. Het duurt wel even voordat papa ontdekt hoe de vork echt in de steel zit en Jaap weer rustig kan ademen.
Een leuke tekst van de grande dame van de jeugdliteratuur, Imme Dros, en prachtige tekeningen vol passende grappen en grollen van haar echtgenoot, multi-talent Harrie Geelen. ‘Jaap won een prijs’ is een cadeautje aan het publiek. Ik weet niet waar we het aan verdiend hebben, maar ik ben er blij mee. Erg blij. (Aby, De Kinderboekwinkel)

Product informatie

AuteurImme Dros, Harrie Geelen
UitgeverijQuerido Kinderboek
Verschenenoktober 2017
TaalNederlands
SoortMet illustraties
ISBN9789045121017
Afmeting28.7 x 22.7 x 0.9 cm
Gewicht363 gram
VormHardback
NUR273 - Prentenboeken (<6 jaar)