Vergroten
Foto 1 van 2
Vergroten
Foto 2 van 2
De Kinderboekwinkel Tip

Honderd uur nacht

Door: Anna Woltz
  • Leeftijdscategorie 13-15 jaar
  • Boek bevat 200 pagina's
€ 15,99
  • gratis verzenden vanaf € 30,00

  • inpakken voor maar € 0,50

  • 14 dagen omruilgarantie

  • afhalen in de winkel is gratis!

op bestelling leverbaar
levertijd 3-4 werkdagen

Omschrijving

Honderdduizend steden bestaan er op de wereld. En ik ben gevlucht naar de stad die over twee dagen wordt getroffen door een orkaan. De veertienjarige Emilia ontdekt iets vreselijks over haar vader. Zonder dat iemand het weet, vliegt ze in haar eentje naar New York. Maar het appartement dat ze via internet huurde, bestaat niet. En er komt een verwoestende orkaan op de stad af. Samen met twee Amerikaanse jongens en een heldhaftig klein meisje bereidt Emilia zich voor op de storm van haar leven.

In januari 2016 ontving Anna Woltz de Nienke van Hichtum-prijs voor Honderd uur nacht. Uit het juryrapport: "... een zinderende roman - literatuur in het oog van de storm". Ook werd dit boek genomineerd voor de Woutertje Pieterse Prijs 2015

Gelezen door De Kinderboekwinkel

Een realistisch, spannend en meeslepend verhaal dat goed en met vaart geschreven is. Er zit ook veel humor in en de personages zijn levensecht. Bovendien speelt het zich af in een van mijn lievelingssteden. Tieners kunnen zich goed identificeren met de hoofdpersoon Emilia en haar worstelingen met ruziënde ouders, eenzaamheid, vriendschap en liefde. (Brigitte)

Product informatie

AuteurAnna Woltz
UitgeverijSingel Uitgeverijen
Verschenenapril 2014
TaalNederlands
SoortZonder illustraties
ISBN9789045116396
Afmeting21.5 x 13.5 x 2.1 cm
Gewicht317 gram
VormPaperback / softback
NUR284 - Fictie 13-15 jaar