Vergroten
Foto 1 van 2
Vergroten
Foto 2 van 2
De Kinderboekwinkel Tip

Het luciferkasteel

Door: Keir Graff
  • Leeftijdscategorie 10-12 jaar
  • Boek bevat 256 pagina's
€ 16,99
  • Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 35,00

  • Inpakken voor maar € 1,50

  • 14 dagen omruilgarantie

op bestelling leverbaar
binnen 2-3 werkdagen naar je verzonden

Omschrijving

Een excentriek avontuur in een gammel kasteel Voor fans van Het huis met de schuine vloeren, De maan-zaak en Hotel de grote L Brian kan genoeg andere plaatsen bedenken waar hij liever zijn zomervakantie doorbrengt dan bij zijn oom en tante in het dorpje Saai. In een gevangenis bijvoorbeeld. Of een oordopjesfabriek. Alles is beter dan de zomerschool bij zijn oom. Saai doet zijn naam eer aan, totdat Brian en zijn nicht Nora een groot, houten huis in het bos ontdekken. Met balkons, torentjes en ramen die schijnbaar willekeurig in de muren geplaatst zijn; het huis lijkt bij een briesje zo te kunnen omvallen. Voor de doldwaze, excentrieke familie die er woont, is het niet alleen een thuis, het is hun kasteel. Ineens is de zomervakantie een stuk spannender. Als ze worden aangevallen door wespen zo groot als frisdrankblikjes, slaat hun nieuwe vriend Cosmo, die nooit naar school hoeft, de wespen weg met een tennisracket. Ze gaan met zijn drieën op een queeste door het kasteel op zoek naar oom Kingsley, die daar al een jaar lang verdwaald is. En dan is er ook nog een krankzinnige bureaucraat die van plan is om het gevaarlijke vervallen oude huis neer te halen met een sloopkogel. Humoristisch, spannend, avontuurlijk en onderscheidend Voor jongens en meisjes die van verhalen vol suspense én grapjes houden  ‘Snel, chaotisch en leuk voor zowel makkelijke als moeilijke lezers.’ Kirkus Reviews

Gelezen door De Kinderboekwinkel

Toen ik een puppie was, maakte ik bouwwerken van lucifers. Met wat velpon en veel fantasie kwam ik een heel eind. En het resultaat was altijd een stevige bouwval. Mijn fantasie begon ook meteen te werken toen ik de titel las van het nieuwste boek van Keir Graff: Het luciferkasteel. Helemaal blij werd ik toen ik de achterflap las. “Brian kan wel een betere plek verzinnen om zijn zomervakantie door te brengen dan bij zijn oom en tante in het dodelijk saaie dorpje Balen. In de gevangenis, bijvoorbeeld. Of in een oordopjesfabriek.
Wat mij betreft maakt het boek de gewekte verwachting helemaal waar. Hier heeft een jongen helemaal geen zin in saaiheid, hier gooit een jongen zijn kont tegen de krib. En gelukkig hebben de buren van de dodelijk saaie oom en tante een geweldig huis, dat veel weg heeft van een gigantisch luciferskasteel. Het kasteel staat op het punt om door een akelige ambtenaar met de grond gelijk gemaakt te worden. Ondertussen is een van de bewoners vermist, rennen er wilde zwijnen door het park, graven onderzoekers in oude boeken en diepe tunnels, en komt een geliefde reiziger met een oud vliegtuigje  rondjes vliegen. Brian moet er met zijn nieuwe vriend Cosmo en zijn niet zo heel saaie nichtje Nora flink tegenaan om alle doldwaze problemen op te lossen.
Een superfijn boek voor kinderen van een jaar of 10, en hun kinderboek-minnende ouders, van de Amerikaanse auteur en kinderboekenauteur Keir Graff. (Aby, De Kinderboekwinkel) 

Product informatie

AuteurKeir Graff
UitgeverijVan Holkema & Warendorf
Verschenenoktober 2017
TaalNederlands
VertalingEsther Ottens
SoortZonder illustraties
ISBN9789000358373
Afmeting22.4 x 14.7 x 2.9 cm
Gewicht496 gram
VormHardback
NUR283 - Fictie 10-12 jaar