Vergroten
Foto 1 van 2
Vergroten
Foto 2 van 2
De Kinderboekwinkel Tip

Het kleine huis op de prairie Deel 1 en 2

Door: Laura Ingalls Wilder
  • Leeftijdscategorie 7-9 jaar
  • Boek bevat 368 pagina's
€ 15,99
  • gratis verzenden vanaf € 30,00

  • inpakken voor maar € 0,50

  • 14 dagen omruilgarantie

  • afhalen in de winkel is gratis!

op bestelling leverbaar
levertijd 3-4 werkdagen

Omschrijving

In een klein houten huis in de uitgestrekte bossen van Noord-Amerika woont Laura, met haar ouders en twee zusjes. Er wonen bijna geen andere mensen, wel leven er wolven, beren en wilde katten. En in de winter ligt de sneeuw zo hoog tegen het huis dat ze er een gang doorheen moeten graven om buiten te komen. Maar ze vinden het er fijn. Als het avontuur weer begint te trekken, pakken Laura’s ouders al hun spullen in een huifkar en gaat het gezin op weg. Wekenlang trekken ze over ongebaande wegen, om uiteindelijk in het wijde land van de indianen de plek te vinden waar haar vader wil blijven. In dit prachtige boek over vrijheid en avontuur zijn de eerste twee delen uit de serie Het kleine huis opgenomen: Het kleine huis in het grote bos en Het kleine huis op de prairie.

Gelezen door De Kinderboekwinkel

Het favoriete voorleesboek van kinderboekenschrijfster Anna Woltz
"De boeken uit de serie van Laura Ingalls Wilder zijn sterk autobiografisch. Het feit dat de verhalen waargebeurd zijn, vond ik als kind fascinerend. Mijn moeder heeft mijn zusje en mij alle tien de delen voorgelezen. Een aantal keer ging een deel uit De Kleine Huis-serie mee op kampeervakantie: ik zie ons nog aan weerszijden van mijn moeder in de grote tent zitten. Buiten keken we uit op een Frans meer en zongen de krekels, maar binnen leden we honger en huiverden we bij de beschrijvingen uit deel zes van de serie: De lange winter.
Ik heb nu nog geen kinderen om de boeken aan voor te lezen, maar zodra ik een paar zes- en achtjarigen tot mijn beschikking heb, begin ik met Het kleine huis in het grote bos. Ik ben heel benieuwd of kinderen uit de eenentwintigste eeuw de boeken nog steeds mooi vinden. Ik verheug me er in elk geval op om na het voorlezen weer te gaan koken uit Het Kleine Huis-kookboek, zoals ik als kind ook deed. Ik heb mijn familie weleens een heel pioniersdiner voorgeschoteld en toen het gesneeuwd had, hebben mijn zusje en ik figuren van karamel in de verse sneeuw gegoten. Precies zoals Laura en Mary deden, meer dan honderd jaar eerder."

Product informatie

AuteurLaura Ingalls Wilder
UitgeverijPloegsma
Verschenennovember 2014
TaalNederlands
IllustratiesGarth Williams
VertalingA.C. Tholema
SoortMet illustraties
ISBN9789021673677
Afmeting21.3 x 14.3 x 3.3 cm
Gewicht503 gram
VormPaperback / softback
NUR282 - Fictie 7-9 jaar