Vergroten
Foto 1 van 1
De Kinderboekwinkel Tip

Het gelukkige eiland

Door: Marit Törnqvist
  • Leeftijdscategorie > 6 jaar
  • Boek bevat 80 pagina's
€ 16,99
  • Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 35,00

  • Inpakken voor maar € 1,50

  • 14 dagen omruilgarantie

beschikbaar
Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag door ons verzonden

Omschrijving

Op een vlot gebouwd van wrakhout vaart een meisje. Ze is op weg naar de horizon. Maar die is verder dan ze had gedacht. Op een dag ziet ze midden in de zee een pijlvormig bord staan met de tekst: het gelukkige eiland. Nu weet ze waar ze heen moet gaan. Maar wat als ze ontdekt dat er oneindig veel eilanden zijn? En wat als alle eilandbewoners haar zeggen dat juist hún eiland het gelukkige is?

Zilveren Griffel 6-9 2018

Gelezen door De Kinderboekwinkel

Wat zo mooi is aan Het gelukkige eiland is de manier waarop de prachtige illustraties symbool staan voor de reis die ieder mens in het leven maakt. Momenten van eenzaamheid en zware tijden worden weerspiegeld in afbeeldingen van zwaar weer in dik aangezette, donkere tinten; momenten van geluk en liefde in lichte kleuren en vrolijke voorstellingen.
Het gelukkige eiland is een boek voor lezers van 4 tot 99 jaar. Kinderen zullen vooral genieten van de paginavullende illustraties, oudere lezers zullen zich meer herkennen in het verhaal van de zoektocht van het meisje.
Marit Törnqvist schreef eerder Klein verhaal over liefde (1996) waar ze de zilveren griffel mee won en Wat niemand had verwacht (2009). Met Het gelukkige eiland wordt deze persoonlijke trilogie afgesloten. (Louise, De Kinderboekwinkel)

Product informatie

AuteurMarit Törnqvist
UitgeverijQuerido Kinderboek
Verschenenaugustus 2017
TaalNederlands
SoortMet illustraties
ISBN9789045120898
Afmeting24.8 x 16.2 x 1.5 cm
Gewicht381 gram
VormHardback
NUR274 - Prentenboeken (>6 jaar)