Vergroten
Foto 1 van 2
Vergroten
Foto 2 van 2
De Kinderboekwinkel Tip

Haren vol banaan

Door: Erik van Os
  • Leeftijdscategorie 4-5 jaar
  • Boek bevat 64 pagina's
€ 17,99
  • Gratis verzending

  • Inpakken voor maar € 0,50

  • 14 dagen omruilgarantie

op voorraad
Op werkdagen voor 13.00 uur besteld morgen in huis

Omschrijving

Haren vol banaan: een vies en vrolijk boek! Naast gouwe ouwe smaakmakers als Pudding met vel schreef Erik van Os in dezelfde traditie vijfentwintig nieuwe liedjes en versjes vol bruikbare tips: ga alleen op woensdag naar school; vraag een haai als huisdier; maak je knuffels op met mama’s lippenstift en zie je een eenzaam drolletje in de wc, draai er dan speciaal voor hem een heel lief vriendje bij. De sprankelende tekeningen van Noëlle Smit zijn al even vies en vrolijk als de versjes en de liedjes.

KIDDO-Leespluimwinnaar augustus 2018
Jurycommentaar: 'De vieze en stoute liedjes van Erik van Os zijn inderdaad lekker vies - alleen al die haren vol banaan, Gatsie! - en stout. Ze staan ook vol handige tips: neem een haai als huisdier en ga alleen op woensdag naar school. En uiteraard ontbreekt ook de nodige poep en pies niet. De toon is duidelijk, vrolijk en ondeugend.

De illustraties van Noëlle Smit sluiten daar mooi bij aan. Ze zijn zo mogelijk nog ondeugender en vrolijker. Vieze kindjes die de boel overhoop halen, op tafels klimmen, boos kijken, in hondenpoep peuren. Hoewel elke tekening een eigen invalshoek heeft, zorgen terugkerende kleuren, huisdieren, paardenstaartjes en appelwangen voor samenhang en een vrolijke sfeer.

De liedjes en versjes uit deze bundel zijn te horen op de bijgesloten cd. Leuk, die afwisseling van gezongen en gesproken teksten. Een aanwinst voor de kinderopvang, klas en buitenschoolse opvang, maar ook voor de huiskamer en de achterbank van de auto! Van een van de liedjes is de muzieknotatie opgenomen.’

Gelezen door De Kinderboekwinkel

Product informatie

AuteurErik van Os
UitgeverijRubinstein Publishing BV
Verschenenjuni 2018
TaalNederlands
IllustratiesNoelle Smit
SoortMet illustraties
ISBN9789047625216
Afmeting25.8 x 21.7 x 1.4 cm
Gewicht516 gram
VormHardback
NUR272 - Kleuterboeken