Vergroten
Foto 1 van 2
Vergroten
Foto 2 van 2
De Kinderboekwinkel Tip

Haaieneiland

Door: Rob Ruggenberg
  • Leeftijdscategorie 10-12 jaar
  • Boek bevat 288 pagina's
  • gratis verzenden vanaf € 30,00

  • inpakken voor maar € 0,50

  • 14 dagen omruilgarantie

  • afhalen in de winkel is gratis!

uitverkocht

Omschrijving

1722. Roemer is matroos op een van drie schepen die op ontdekkingsreis zijn in de Stille Zuidzee. Al maanden varen ze daar rond en het leven aan boord wordt steeds zwaarder. Het regent en stormt, het eten is bedorven, de matrozen worden afgebeuld en velen hebben scheurbuik. Als een van de schepen op een klif loopt en vergaat, grijpt Roemer zijn kans en loopt weg. Met vier anderen blijft hij achter op een klein koraaleiland.
Het eiland lijkt een klein paradijs: het is groen, er is eten in overvloed en er worden parels gevonden. Roemer sluit vriendschap met een meisje van het eiland en ontdekt dat het er levensgevaarlijk is - en niet alleen omdat de zee er vol zit met haaien...

Gelezen door De Kinderboekwinkel

Wij zaten al een tijdje op dit boek te wachten! Deze schrijver weet historische gebeurtenissen op een ontzettend spannende manier te vertellen waardoor het wegleggen van het boek geen optie is. Het gaat over ontdekkingsreizen, de zeevaart en natuurlijk haaien. Het verhaal wordt vrij rechttoe rechtaan verteld, daardoor is het qua opzet een traditioneel boek. Maar het is heel spannend en leest als een trein! Er zitten alleen een paar gruwelijke scènes in... Daarom raden we Haaieneiland aan voor stoere kinderen vanaf 12/13 jaar. Kijk voor vergelijkbare boeken bij Suzanne Wouda. (Brigitte)

Product informatie

AuteurRob Ruggenberg
UitgeverijSingel Uitgeverijen
Verschenenoktober 2015
TaalNederlands
SoortZonder illustraties
ISBN9789045118758
Afmeting21.9 x 16 x 3 cm
Gewicht547 gram
VormHardback
NUR283 - Fictie 10-12 jaar