Vergroten
Foto 1 van 2
Vergroten
Foto 2 van 2
De Kinderboekwinkel Tip

Escape Room

Door: Maren Stoffels
  • Leeftijdscategorie > 15 jaar
  • Boek bevat 240 pagina's
€ 15,99
  • Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 45,00

  • Inpakken voor maar € 1,50

  • 14 dagen omruilgarantie

op bestelling leverbaar
binnen 2-3 werkdagen naar je verzonden

Omschrijving

Meer dan tien maanden heb ik op dit moment gewacht. En nu staat Het voor me, in levenden lijve. Ik schud Het de hand. En Het heeft geen idee wie ik ben. Ik moet me inhouden om niet teveel naar Het te kijken. Het is gewoon een speler, net als die andere drie. Vier vrienden geven zich op voor een escape room. In dit spel moeten ze binnen zestig minuten zien te ontsnappen uit een kamer. Maar wat gebeurt er als de persoon die hen opsluit helemaal niet van plan is hen te laten gaan? Een van de jongeren is het doelwit. Maar wie?

Gelezen door De Kinderboekwinkel

Terwijl ik het boek las, stuurde ik de schrijfster, jongerenboekenschrijver Maren Stoffels een vinnig berichtje. Ik bedankte haar tamelijk cynisch voor dit boek, want doordat ik het aan het lezen was en het niet weg kon leggen, kwam ik zelf niet aan mijn eigen schrijfwerk toe.  Maren schreef me lekker kort en bondig terug: “graag gedaan”. En dat geloof ik direct, dat ze het boek met plezier en liefde heeft geschreven.
Escaperoom gaat over een groepje jongeren dat zich vrijwillig in een ruimte laat opsluiten, en er binnen een bepaalde tijd weer uit moet zien te komen. Je hebt escaperooms in allerlei soorten en maten, het kan een gevangenis zijn, of een kasteel, of een overstromende kelder, of wat dan ook. Maren gaat zelf graag naar escaperooms, en laat dat haar volgelingen op sociale media graag weten. Bij een van haar bezoeken vroeg ze zich af wat er zou gebeuren als de organisator van de escaperoom kwade plannen zou hebben, en dat leidde tot dit boek. 
Maren geeft elk van de hoofdrolspelers een eigen stem, de hoofdstukken zijn afwisselend vanuit het oogpunt van de verschillende karakters geschreven, en dat geeft je als lezer de ruimte je sympathieën en antipathieën lekker te ontwikkelen. 
Het resultaat is een behoorlijk spannend, goed leesbaar boek voor veertienplussers. Maar dat is dan ook de specialiteit van deze Nederlandse schrijfster. (Aby, De Kinderboekwinkel)

Product informatie

AuteurMaren Stoffels
UitgeverijLeopold
Verschenenoktober 2017
TaalNederlands
SoortMet illustraties
ISBN9789025873974
Afmeting21.6 x 14 x 2.2 cm
Gewicht351 gram
VormPaperback / softback
NUR285 - Fictie 15+