Vergroten
Foto 1 van 2
Vergroten
Foto 2 van 2
De Kinderboekwinkel Tip

Eigen vuur

Door: Karlijn Stoffels
  • Leeftijdscategorie 13-15 jaar
  • Boek bevat 160 pagina's
€ 16,99
  • Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 45,00

  • Inpakken voor maar € 1,50

  • 14 dagen omruilgarantie

op bestelling leverbaar
binnen 2-3 werkdagen naar je verzonden

Omschrijving

Het dorp waar Sooys woont wordt gebombardeerd. Zonder huis, zonder ouders en zonder wegwijzers gaat hij met zijn broertjes en zusjes op zoek naar veiligheid. Dwars door oorlogsgebied. Ondertussen heeft ook nog een geheime boodschap bij zich. Wie kun je vertrouwen in een land vol gevaar en vijanden? Maar wanneer hij in de ogen van Marrie kijkt, ontstaat er zowaar iets moois en breekbaars in dezelfde wereld van geweld. 

In 1944 lag Oostburg in Zeeuws-Vlaanderen twee maanden lang onder vuur. De bommen die de bevrijders in de maanden ervoor lieten vallen om de Duitsers tot overgave te dwingen, hebben vele burgers het leven gekost. Ook zorgden ze voor enorme verwoestingen. Deze bombardementen worden vaak vergeten. Schrijfster Karlijn Stoffels baseerde dit verhaal op ooggetuigenverslagen van onder andere haar eigen familie. Het resultaat is een aangrijpende YA-roman. 

Gelezen door De Kinderboekwinkel

Prachtig en spannend verhaal over een stukje Nederlandse geschiedenis dat maar bij weinig mensen bekend is. De landkaart in het begin van het boek is erg handig, zo krijgt de lezer een goed beeld van Zeeuws-Vlaanderen. Het is geschreven vanuit de ogen van een kind en vanaf pagina 1 word je het verhaal ingesleept! Aanrader voor alle 13+'ers, zeker voor degene die ook hielden van de boeken Ik kan nog steeds niet vliegen en Wie niet weg is, is gezien. (Emma)

Product informatie

AuteurKarlijn Stoffels
UitgeverijLeopold
Verschenennovember 2020
TaalNederlands
SoortZonder illustraties
ISBN9789025869724
Afmeting21.4 x 14.1 x 2.1 cm
Gewicht309 gram
VormPaperback / softback
NUR284 - Fictie 13-15 jaar