Vergroten
Foto 1 van 2
Vergroten
Foto 2 van 2
De Kinderboekwinkel Tip

Een huis voor Harry

Door: Leo Timmers
  • Leeftijdscategorie < 6 jaar
  • Boek bevat 56 pagina's
€ 17,99
  • Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 35,00

  • Inpakken voor maar € 1,50

  • 14 dagen omruilgarantie

op bestelling leverbaar
binnen 2-3 werkdagen naar je verzonden

Omschrijving

Harry gaat liever niet naar buiten, binnen is het veiliger. Tot Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Hoe vindt hij de weg terug naar huis? Leo Timmers bedacht voor zijn nieuwste prentenboek een uiterst aaibaar hoofdpersonage: de dikke kater Harry met het kleine hartje, die op zoek moet naar een nieuw huis.

KIDDO-Leespluimwinnaar juni 2018
Jurycommentaar: 'Op het omslag een sfeervolle lantaarnpaal met bovenin een vogelnest. Onderaan de paal kijkt poes Harry verlangend omhoog. Zoekt hij voedsel? Nee, Harry is verdwaald en zoekt onderdak.

'Een huis voor Harry' is een heerlijk feel good verhaal. Je ontkomt er niet aan volledig met Harry mee te leven en een zucht van verlichting te slaken als hij weer veilig thuis is. De illustraties hebben een fijne penseelvoering, laten veel emoties zien maar overheersen de pagina’s niet. Op die manier kan alle aandacht gaan naar de belevenissen en emoties van Harry. Daardoor vallen ook de leuke details op: de posters waar Harry als vermiste kat op staat, de mooie poort naar het park, al die verschillend gevlekte en gestreepte katten, het nog net zichtbare baasje van Harry op de laatste pagina. Deze details en de begrippen uit de korte teksten nodigen uit om nog lang met jonge peuters na te praten. Wat is verdwalen? Waar kun je allemaal verdwalen of je papa of mama kwijtraken? Wat is hoog en laag, groot en klein, onder en boven? Een aanwinst.'

Video

Product informatie

AuteurLeo Timmers
UitgeverijQuerido Kinderboek
Verschenenaugustus 2017
TaalNederlands
SoortMet illustraties
ISBN9789045121284
Afmeting27.9 x 19.7 x 1.1 cm
Gewicht370 gram
VormHardback
NUR273 - Prentenboeken (<6 jaar)