Vergroten
Foto 1 van 2
Vergroten
Foto 2 van 2
De Kinderboekwinkel Tip

Dr. Gerald Gribus'Grenzeloze Griezelgalerij, Erik Kriek, Mix en Match boek

Door: Erik Kriek
  • Leeftijdscategorie 7-9 jaar
€ 12,50
  • Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 45,00

  • Inpakken voor maar € 1,50

  • 14 dagen omruilgarantie

op bestelling leverbaar
binnen 2-3 werkdagen naar je verzonden

Omschrijving

Dr. Gerald Gribus heeft de hele wereld (en ver daarbuiten) afgespeurd om zijn grote griezelgalerij compleet te krijgen. Samen met tekenaar Erik Kriek heeft hij al die griezels in één grote galerij verzameld. Dit boek bevat een heel groot deel van die verzameling. Maar deze verzameling is nog lang niet compleet! Jij kan met dit boek nog veel meer griezels vinden en op die manier Dr. Gerald helpen om zijn wereldberoemde collectie engerds nog vollediger te maken. Beleef Grenzeloos veel plezier met deze Grote Griezelgalerij! Er zijn, door het maken van eindeloze combinaties, superveel griezelige wezens te verzamelen!

Gelezen door De Kinderboekwinkel

Wat een feestelijk boek is Dr. Gerald Gribus' Grenzeloze Griezelgalerij, van Erik Kriek.
Je kent ze wel, boekjes met allerlei plaatjes van beesten die je op verschillende manieren met elkaar kunt combineren. Verschillende hoofden op verschillende lijven met verschillende benen. Een olifant met een kippenlichaam en de poten van een wolf. Of een kippenkop met ijsbeerbuik en mierenvoetjes. Leuk. Schattig. Grappig.
In een inleidend praatje wordt verteld dat dr Gribus van griezelige griezels houdt, en er al heel wat verzameld heeft. Maar een verzameling is nooit compleet. Al was het maar doordat je monsterlijke monsters met elkaar kunt combineren. En zo krijg je een huilende reuzecycloop, een wrattige weer-vis, een verschrikkelijk vechtskelet en een adellijke kwabheks.
Niet alleen de woordcombinaties zijn schitterend, de plaatjes zijn dat ook. De echte groezelige gevallen zijn vol enthousiasme op het papier gezet door de Nederlandse striptekenaar/illustrator Erik Kriek. Kriek werkt voor Nederlandse dagbladen en tijdschriften, maakt zelf strips, en houdt van het duistere en macabere. Zo heeft hij bijvoorbeeld tot de verbeelding sprekende omslagen voor Harry Potter boeken ontworpen, maar ook in eigen beheer strips uitgegeven. Zijn ruime ervaring in het tekenen van engerds heeft zijn vruchten afgeworpen in dit prachtige, griezelige, geestige kinderboek.
Het is een aanrader voor kinderen die van griezels houden, vanaf een jaar of 7, maar ook zeker voor hun ouders, hun rare ooms en iedereen die graag enge verhalen verteld. (Aby, De Kinderboekwinkel)

Product informatie

AuteurErik Kriek
UitgeverijRubinstein Publishing BV
Verschenenseptember 2017
TaalNederlands
SoortMet illustraties
ISBN9789047623427
Afmeting25.8 x 17.5 x 2.6 cm
Gewicht506 gram
VormHardback
NUR282 - Fictie 7-9 jaar