Vergroten
Foto 1 van 2
Vergroten
Foto 2 van 2
De Kinderboekwinkel Tip

Dikke Vik en Vieze Lies worden vrienden

Door: Sunna Borghuis
  • Leeftijdscategorie 7-9 jaar
  • Boek bevat 112 pagina's
€ 14,99
  • Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 35,00

  • Inpakken voor maar € 1,50

  • 14 dagen omruilgarantie

beschikbaar
Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag door ons verzonden

Omschrijving

'Dikkie Vik en Vieze Lies worden vrienden' is een grappig kinderboek over nieuwe vrienden en slaapfeestjes, voor kinderen vanaf een jaar of acht.

Buitenbeentjes worden vrienden
Vik is nieuw in het dorp. En buitenbeentje Lies kan best een vriend gebruiken. Maar niet deze! Ze moet niks van hem hebben - tot ze erachter komt dat ze best wat gemeen hebben (en niet alleen die stomme bijnamen die ze van pestkop Bram gekregen hebben). Langzaam maar zeker worden de twee vrienden.

Een leven vol feestjes
Dan krijgt Lies een goed idee: als Vik en zij een kampeerfeestje geven waar ze íédereen voor uitnodigen, worden ze vast heel vaak teruggevraagd. Dan krijgen ze een leven vol feestjes. En wie wil dat nou niet? Samen organiseren ze het beste slaapfeestje ooit!

Sunna Borghuis & Eva van Aalst
'Dikke Vik en Vieze Lies worden vrienden' is het eerste deel in een serie. Het is geschreven door succesvol kinderboekenschrijfster Sunna Borghuis. In het boek zitten lekker veel grappige tekeningen in kleur, gemaakt door illustrator Eva van Aalst.   

Gelezen door De Kinderboekwinkel

Sunna Borghuis beschrijft het wel en wee van Lies op een droge, humoristische manier, maar wel met een serieuze ondertoon. Gevoelige onderwerpen zoals onzekerheid, schaamte en pesten, maar ook positieve emoties als hoop en vriendschap worden subtiel behandeld. Sunna laat zien hoe de verhoudingen in de klas op een positieve manier kunnen veranderen. Dikke Vik en vieze Lies is een leuk boek voor zowel jongens als meisjes vanaf een jaar of acht. (Louise, De Kinderboekwinkel)

Product informatie

AuteurSunna Borghuis
UitgeverijGottmer
Verschenenjuni 2017
TaalNederlands
IllustratiesEva van Aalst
SoortMet illustraties
ISBN9789025761615
Afmeting23.8 x 17.1 x 1.6 cm
Gewicht442 gram
VormHardback
NUR282 - Fictie 7-9 jaar