Vergroten
Foto 1 van 2
Vergroten
Foto 2 van 2
De Kinderboekwinkel Tip

De Zwendelprins

Door: Rima Orie
  • Leeftijdscategorie > 15 jaar
  • Boek bevat 400 pagina's
  • Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 35,00

  • Inpakken voor maar € 1,50

  • 14 dagen omruilgarantie

uitverkocht

Omschrijving

Als nieuwsgierige keukenhulp is de zeventienjarige Simran op de hoogte van de meest kleurrijke verhalen en de smerigste roddels die er in het paleis van de maharadja de ronde doen. Toch is er slechts één verhaal dat zowel haar als de rest van de bevolking van Suryan in de ban houdt: de mysterieuze verdwijning van de kroonprins. Twintig jaar na de verdwijning van de Suryaanse kroonprins, verschijnt er een prins uit het koude en verre Fengart bij het paleis die beweert dat hij de kroonprins terug kan vinden. Simrans verbazing is groot wanneer hij haar om een gunst vraagt die haar hele leven kan veranderen. Ze snakt er al haar hele leven naar om de wereld buiten het paleis te ontdekken, maar kan ze deze prins wel vertrouwen? Of zijn zijn plannen helemaal niet zo nobel als ze lijken?

Gelezen door De Kinderboekwinkel

Rima Orie debuteerde met het oriëntaalse en romantische 'De Zwendelprins' waarmee ze de Moon YA contest won - in korte tijd ging ze van dromen over een boek uitbrengen ineens vol aan de bak om het af te schrijven. Rima hecht aan de representatie van haar eigen afkomst en geloof in de oriëntaalse wereld die ze neerzet - als jongere heeft ze het gemist zichzelf te herkennen in de hoofdpersonages. 'De Zwendelprins' is een uiterst warm verhaal met invloeden en symbolen uit de verhalen die Rima goed kent - met inside jokes voor de kenners. Haar vrouwen zijn krachtige personages en hoe hebzucht de mens verandert speelt een belangrijke rol.

Het belang van representatie vormt ook de kiem van het boek waar ze na 'De Zwendelprins' aan schrijft: een minder sprookjesachtig en wat duisterder YA die gebaseerd is op tijd van de kolonisatie en slavernij in Suriname. Rima's voorouders komen uit India en zijn in Suriname en uiteindelijk Nederland terecht gekomen. Deze roman verschijnt medio 2021.

Product informatie

AuteurRima Orie
UitgeverijMoon
Verschenenapril 2019
TaalNederlands
SoortZonder illustraties
ISBN9789048846931
Afmeting21.6 x 14.8 x 3.9 cm
Gewicht570 gram
VormHardback
NUR285 - Fictie 15+