Vergroten
Foto 1 van 2
Vergroten
Foto 2 van 2
De Kinderboekwinkel Tip

De zee zien

Door: Koos Meinderts
  • Leeftijdscategorie 13-15 jaar
  • Boek bevat 144 pagina's
€ 14,99
  • gratis verzenden vanaf € 30,00

  • inpakken voor maar € 0,50

  • 14 dagen omruilgarantie

  • afhalen in de winkel is gratis!

op bestelling leverbaar
levertijd 3-4 werkdagen

Omschrijving

De zee zien van Koos Meinderts: Gouden jaren in romanvorm. Young adult-roman over een verloren vriendschap eind jaren vijftig en een nooit onthuld geheim. Koos Meinderts schreef eerder Lang zal ze leven voor jongeren. Ze zouden samen de schoorsteenpijp op klimmen, Kees en Jan. Dat was de afspraak. Ze wilden weten of je vandaar over de duinen de zee kon zien. Alleen Jan klimt naar boven. Kees ziet hem een dodelijke val maken en rent ervandoor. Als hem uren later verteld wordt dat zijn vriend dood is, reageert hij geschokt, alsof hij van niets weet. Jaren later kijkt Kees terug op de dramatische gebeurtenis uit zijn jeugd: het echte verhaal moet nu maar eens verteld. De pers over het werk van Koos Meinderts 'Een ware taalkunstenaar' - juryrapport Kinderboekwinkelprijs 'Een van de beste boeken van dit jaar' - Edward van de Vendel over Lang zal ze leven 'Als je zo kunt schrijven, verdien je een lang en gelukkig schrijversleven. Slingers voor Koos Meinderts!' - Marjon Kok in Tubantia

Gelezen door De Kinderboekwinkel

Verschrikkelijk mooi geschreven young adult-roman over wat een vreselijk geheim met je kan doen. Het boek gaat over liefde, spanning en vriendschap. Laat je vooral niet afleiden door het omslag, dat doet denken aan een nikszeggend liefdesromannetje: niets is minder waar. Ongelooflijk knap geschreven, in één adem uitgelezen.
Prachtig geschreven en ontroerend verhaal over vriendschap en schuldgevoelens. Het is bijna poëzie! Liefhebbers van Soldaten huilen niet zullen dit boek geweldig vinden! (Emma)

Product informatie

AuteurKoos Meinderts
UitgeverijDe Fontein Jeugd
Verschenennovember 2015
TaalNederlands
SoortZonder illustraties
ISBN9789026139130
Afmeting21 x 13.6 x 1.6 cm
Gewicht247 gram
VormPaperback / softback
NUR285 - Fictie 15+