Vergroten
Foto 1 van 2
Vergroten
Foto 2 van 2
De Kinderboekwinkel Tip

De treinreis van Tommie en Tess

Door: Bart Haans
  • Leeftijdscategorie 4-6 jaar
  • Boek bevat 32 pagina's
€ 14,95
  • Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 35,00

  • Inpakken voor maar € 1,50

  • 14 dagen omruilgarantie

beschikbaar
Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag door ons verzonden

Omschrijving

Oma Toos is jarig en geeft een feestje. Daar móet Tommie natuurlijk bij zijn, samen met zijn beste vriendin Tess. Het is een flinke tocht, want oma woont in Groningen en Tommie en Tess wonen in Eindhoven. Gelukkig heeft oma twee ov-chipkaarten gestuurd. Samen reizen Tommie en Tess met de trein het hele land door. Ga met ze mee en ontdek wat ze onderweg beleven in en rond de trein!

Gelezen door De Kinderboekwinkel

Kirsten las (en bekeek!) 'De Treinreis van Tommie en Tess' van illustrator Eva van Aalst, die je kunt kennen van 'Dikke Vik en Vieze Lies' en 'Kosmo's Ruimtereis'. Ze staat bekend om het tekenen van guitige personages, malle details en gekke situaties vol kleur en detail.

'Eindelijk een prentenboek over de trein! En dan niet alle soorten treinen en de geschiedenis van stoomlocomotieven, maar gewoon: het reizen met de trein. Ook al ziet het er in deze corona-pandemie een beetje anders uit dan voorheen op de stations, het is ergens ook een geruststelling dat we vast ooit weer terug kunnen naar dringen op de roltrap en drukte op het perron. Eva van Aalst bracht alles in beeld rondom de treinreis van Tommie en Tess van zuid- naar noord-Nederland: de bus, de ov-chipkaart, het inchecken, drukke stationshallen, maar ook reclameborden, winkels en een heleboel ingerukte hulpdiensten. Het verhaal is wat dun, onderweg naar jarige oma in Groningen, maar meer is ook niet nodig: ieder kind houdt van reizen met de trein en de herkenbaarheid van het onderweg zijn is een feestje op zich!
Op elke pagina is bovendien vogel Road-, nee! Railrunner (miep! miep!) te vinden - een van de vele grapjes die ook voor de voorlezer tof zijn.'

Product informatie

AuteurBart Haans
UitgeverijUitgeverij Uquilair B.V.
Verschenenseptember 2020
TaalNederlands
IllustratiesEva Van Aalst
SoortMet illustraties
LeesniveauAVI-E3
ISBN9789083003375
Afmeting30.9 x 24.7 x 0.8 cm
Gewicht524 gram
VormHardback
NUR281 - Fictie 4-6 jaar