Vergroten
Foto 1 van 2
Vergroten
Foto 2 van 2
De Kinderboekwinkel Tip

De laatste reis van de Ballerinus

Door: Arienne Bolt
  • Leeftijdscategorie 7-9 jaar
€ 16,95
  • Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 12,50

  • Inpakken voor maar € 0,50

  • 14 dagen omruilgarantie

op voorraad
Op werkdagen voor 13.00 uur besteld morgen in huis

Omschrijving

Ravi woont met zijn vriend IJs, een zwerfhond, aan het water. Op zijn verjaardag verandert zijn leven. Hij krijgt een abonnement voor een dierentuin cadeau en hij ontmoet Sep, een kapitein op leeftijd die vergezeld wordt door zijn sprekende papegaai Sjon, ahum, John. De dierentuin blijkt een oude circustent te zijn, waar circusdirecteur Benno de scepter zwaait. Ravi komt er achter dat Benno van plan is de dieren aan de slager te verkopen. Dat mag natuurlijk nooit gebeuren. Hij besluit de dieren te redden, en na een zenuwslopende avond varen ze uit op de Ballerinus, het schip van kapitein Sep, om de dieren thuis te brengen. Er is wel een probleem... De dieren komen van over de hele wereld! Ravi en Sep trotseren gevaren, proberen uit handen te blijven van de slager en beleven avonturen die onvermijdelijk bij een lange reis horen. 

Arienne Bolt was docent tot ze stopte met lesgeven om dit boek te schrijven. Voor haar is geluk: 'Even vertoeven in een andere wereld.' In haar boeken schept ze nu zelf die andere werelden. De laatste reis van de Ballerinus is haar debuut. 

Linde Faas studeerde cum laude af aan de kunstacademie van Breda. Ze werkt als animator van tekenfilms, als kunstenares en illustrator.

Video

Gelezen door De Kinderboekwinkel

Een reisverhaal met heel veel dieren! Samen met de kleurige illustraties van Linde Faas is dit een heel vrolijk en mooi debuut. Liefhebbers van het boek De kleine kapitein en dierenverhalen kunnen hun hatr ophalen met dit boek! Er zitten vrij veel karakters in, wat het wellicht meer geschikt maakt om het boekje voor te lezen. (Emma - De Kinderboekwinkel)

Product informatie

AuteurArienne Bolt
UitgeverijLemniscaat, Uitgeverij
Verschenendecember 2015
TaalNederlands
IllustratiesLinde Faas
SoortMet illustraties
ISBN9789047707752
Afmeting22.2 x 15.2 x 2.9 cm
Gewicht624 gram
VormHardback
NUR282 - Fictie 7-9 jaar