Vergroten
Foto 1 van 2
Vergroten
Foto 2 van 2
De Kinderboekwinkel Tip

De kleine engel die geluk bracht

Door: Marianne Busser
  • Leeftijdscategorie 4-6 jaar
  • Boek bevat 32 pagina's
  • Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 35,00

  • Inpakken voor maar € 1,50

  • 14 dagen omruilgarantie

uitverkocht

Omschrijving

De kleine engel die geluk bracht van Marianne Busser en Ron Schröder Een warm winterverhaal Na schooltijd loopt Roos met haar zelfgemaakte kerststukje naar huis. Als ze langs de kleine huisjes bij de haven loopt, ziet ze hoe een oude man aan het sneeuwruimen is. Roos heeft de man al vaker gezien. Hij heeft een bruinverbrand gezicht vol rimpels en hij kijkt vaak een beetje verdrietig. Roos vindt dat heel erg. Ze besluit om haar kerststukje aan de man te geven. Dat is het begin van een bijzondere vriendschap. Een heerlijk winterverhaal met een warme boodschap, om samen te lezen voor een knisperend haardvuur of lekker knus op de bank. Met illustraties van Mark Janssen.  

Gelezen door De Kinderboekwinkel

“De kleine engel die geluk bracht” is een heel fijn feelgood-verhaal van veelschrijvers Marianne Busser en Ron Schröder, en is beeldschoon geïllustreerd door de gevierde tekenkunstenaar Mark Janssen. Het tekstrijke prentenboek is helemaal geschikt voor de donkere decembermaand, een maand die zich zo leent om na te denken over vriendschap, familie, liefde, dood en verdriet. 
Het meisje Roos geeft haar kerststukje aan Bram, een wildvreemde, wat verdrietig uitziende oude man. En kijk: daar groeit en bloeit een vriendschap! Een paar ontmoetingen later vertelt de oude man - die ondertussen opa Bram genoemd wordt - zijn levensverhaal. En dan blijkt ook hoe belangrijk één daad van vriendschap in een mensenleven kan zijn. 
Ik moest er wat tranen bij laten, en vermoed dat andere lezers dat wel kunnen begrijpen. 
Het boek is een aanrader voor 4 tot 7-jarigen, en voor voorlezers met een open hart en wat zakdoekjes bij de hand. (Aby, De Kinderboekwinkel)

Product informatie

AuteurMarianne Busser, Ron Schröder
UitgeverijVan Holkema & Warendorf
Verschenennovember 2017
TaalNederlands
IllustratiesMark Janssen
SoortMet illustraties
ISBN9789000353491
Afmeting29.2 x 21.7 x 1.1 cm
Gewicht463 gram
VormHardback
NUR281 - Fictie 4-6 jaar