Vergroten
Foto 1 van 2
Vergroten
Foto 2 van 2
De Kinderboekwinkel Tip

De grote verboden zolder

Door: Edward van de Vendel
  • Leeftijdscategorie 10-12 jaar
  • Boek bevat 200 pagina's
  • gratis verzenden vanaf € 30,00

  • inpakken voor maar € 0,50

  • 14 dagen omruilgarantie

  • afhalen in de winkel is gratis!

niet bestelbaar

Omschrijving

Het huis van Eddie heeft een enorme zolder. Hij mag er niet komen van zijn ouders. En de deur zit op slot. Totdat Linea komt logeren, een geheimzinnig meisje. Midden in de nacht neemt ze Eddie mee naar de Grote Verboden Zolder en dan – dan beginnen de meest wonderlijke avonturen. Ze ontmoeten er grappige en griezelige geesten. Maar bestaan die geesten alleen op de zolder? Of... daarbuiten ook? Een spannend verhaal over het overwinnen van angst en de grens tussen fantasie en werkelijkheid.

Gelezen door De Kinderboekwinkel

De tienjarige, angstig aangelegde Eddie. Het geheimzinnige, mooie meisje, Linnea. Een logeerpartij en een gevaarlijke zolder waar je nooit mag komen.  De verboden zolder blijkt een magische plek te zijn waar muren zich verplaatsen, de tijd zijn eigen gang gaat en mysterieuze wezens rondzwerven … Gebeurt dit allemaal echt of verbeeldt hij het zich? 
Edward van de Vendel is bekend van Superguppie en Stem op de okapi, waarmee hij in 2016 de Woutertje Pieterse Prijs en een Zilveren Griffel won. In De grote verboden zolder neemt hij ons mee naar veertig jaar geleden en ontvouwt zich een mooi, spannend verhaal over het overwinnen van je angsten, dapper durven zijn én de dunne scheidslijn tussen fantasie en werkelijkheid.
Aanrader voor kinderen vanaf 10 jaar. Ook prettig leesbaar voor de minder geoefende lezer, vanwege de korte, lekker leesbare zinnen, de regelafstand en de behapbare hoofdstukken. (Susanna, De Kinderboekwinkel)

Product informatie

AuteurEdward van de Vendel
UitgeverijQuerido Kinderboek
Verschenenaugustus 2017
TaalNederlands
SoortZonder illustraties
ISBN9789045120690
Afmeting19.8 x 15 x 2.9 cm
Gewicht439 gram
VormHardback
NUR283 - Fictie 10-12 jaar