Vergroten
Foto 1 van 2
Vergroten
Foto 2 van 2
De Kinderboekwinkel Tip

De goudvisjongen

Door: Lisa Thompson
  • Leeftijdscategorie 10-12 jaar
  • gratis verzenden vanaf € 30,00

  • inpakken voor maar € 0,50

  • 14 dagen omruilgarantie

  • afhalen in de winkel is gratis!

uitverkocht

Omschrijving

Matthew wil het liefst alles brandschoon houden en krijgt het Spaans benauwd van het getal 13. Hij is al weken niet naar school geweest en weigert bovendien zijn slaapkamer uit te komen. Om de tijd te doden observeert hij zijn buren vanuit zijn slaapkamerraam en maakt hij aantekeningen over al hun doen en laten. Wanneer de peuter die bij de buurman logeert vermist wordt, is Matthew de laatste die hem heeft gezien. Opeens wordt hij de belangrijkste persoon bij het ophelderen van deze raadselachtige verdwijning en zijn al zijn buren verdachten. Lukt het Matthew om het mysterie te ontrafelen?

Gelezen door De Kinderboekwinkel

Het moeten uitvoeren van dwangmatige handelingen lijkt mij uitermate onprettig. Ik denk ook dat het vreselijk is om te zien dat je kind leidt aan OCS (obsessief compulsieve stoornis, ook wel afgekort als OCD). Maar het bestaan van die stoornis heeft wel een positieve kant. Er kan een prachtig (jeugd-)boek over geschreven worden. 
“De Goudvisjongen” van Lisa Thompson is zo’n boek. Matthew, de hoofdpersoon, is twaalf. Gelukkig is hij geen dertien, want dat zou vreselijk zijn. Matthew is bang voor het getal dertien. Maar veel banger is hij nog voor ziektekiemen. Daar is hij zo bang voor, dat hij vrijwel continu zijn handen wast, zo vaak mogelijk latex handschoenen draagt, en eigenlijk zodanig functioneert dat hij niet meer naar school kan. En dus is hij thuis, kijkt hij uit het raam, en observeert hij de gebeurtenissen in de straat.En daar gebeurt ook echt wat ...
Een fijn boek, met ruimte voor een lach en een traan, en heel veel inlevingsvermogen. Lekker vlot geschreven voor kinderen van 10 jaar en ouder, geschreven door een debutant.

Product informatie

AuteurLisa Thompson
UitgeverijMeis & Maas
Verschenenseptember 2017
TaalNederlands
VertalingAnneke Bok
SoortMet illustraties
ISBN9789030503316
Afmeting22.3 x 15 x 3.5 cm
Gewicht617 gram
VormHardback
NUR283 - Fictie 10-12 jaar