Vergroten
Foto 1 van 2
Vergroten
Foto 2 van 2
De Kinderboekwinkel Tip

De gebroeders Leeuwenhart

Door: Astrid Lindgren
  • Leeftijdscategorie 10-12 jaar
  • Boek bevat 216 pagina's
  • Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 35,00

  • Inpakken voor maar € 1,50

  • 14 dagen omruilgarantie

uitverkocht

Omschrijving

De broers Jonatan en Kruimel zijn onafscheidelijk. Als zij kort na elkaar sterven, ontmoeten ze elkaar weer in Nangijala, een sprookjesachtige plek. Maar niet alles is er zo mooi als het lijkt, want de wrede heerser Tengil houdt het land in zijn macht. Zijn vreselijkste wapen is de draak Katla. Kunnen de broers dit monster verslaan? Een prachtig boek, dat ook troost kan bieden en kan helpen bij rouwverwerking. Bekroond met een Zilveren Griffel! 'Het mooiste boek dat ik als kind las; zo droevig, fantasierijk en meeslepend. Door Astrid Lindgren wilde ik zelf gaan schrijven.' - Saskia Noort

Gelezen door De Kinderboekwinkel

Het favoriete voorleesboek van illustratrice Marit Törnqvist
"Iedere ochtend na het ontbijt ging in ons oude Zweedse huis in Småland de radio aan. Ik zat daar met mijn oudere broer en jongere zus, gekluisterd aan die Zweedse radio en luisterde naar Astrid Lindgren die het boek De gebroeders Leeuwenhart voorlas. Het is altijd mijn lievelingsboek gebleven. De gebroeders Leeuwenhart gaat over het allerbelangrijkste in het leven. Het gaat over moed en over verlies en over verlangen en liefde. Maar ook over wreedheid, en helaas is er veel herkenbaar van onze soms gruwelijke wereld. Maar het is op zo’n spannende manier geschreven dat elk kind het wil horen en ook kan horen, het heeft iets troostrijks door alles heen. Daarom moet elk kind dit boek kennen. In 1996 heb ik delen van het boek voorgelezen aan Astrid Lindgren zelf. Ik werkte met haar samen want ik was in Stockholm in het cultuurhuis Junibacken een hele grote verhalenreis door haar boeken aan het opbouwen. Ik ontwierp het en zij zou de tekst erbij schrijven. Ze was toen 89 jaar en best vergeetachtig. Daarom las ik  uit alle boeken waar langs gereisd wordt, stukken voor aan haar zodat ze haar herinnering aan de verhalen weer op kon frissen. Zo ook delen uit De gebroeders Leeuwenhart. Dat was een ontroerend moment. Bij het eind van het boek zaten we beiden met tranen in onze ogen en een brok in onze keel. Uiteindelijk schreef Astrid Lindgren de tekst voor Junibacken, die nu in het boek Verhalenreis staat. Het werden haar laatste geschreven woorden."

Prachtig sprookje over broederliefde, dood en rouwverwerking. Het verdrietige verhaal biedt op een mooie manier troost aan de lezer. (De Kinderboekwinkel)

Product informatie

AuteurAstrid Lindgren
UitgeverijPloegsma
Verschenenoktober 2014
TaalNederlands
IllustratiesIlon Wikland
VertalingTornqvist-Verschuur, Ilon Wikland
SoortMet illustraties
ISBN9789021674490
Afmeting22.1 x 15.5 x 2.4 cm
Gewicht416 gram
VormHardback
NUR283 - Fictie 10-12 jaar