Vergroten
Foto 1 van 2
Vergroten
Foto 2 van 2
De Kinderboekwinkel Tip

De bende van Lijp Kot

Door: Wim Bos
  • Leeftijdscategorie 10-12 jaar
€ 15,99
  • Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 35,00

  • Inpakken voor maar € 1,50

  • 14 dagen omruilgarantie

op bestelling leverbaar
binnen 2-3 werkdagen naar je verzonden

Omschrijving

Een superspannend historisch jeugdboek over een Amsterdamse dievenbende!
Amsterdam, achttiende eeuw. Sinds zijn vader twee jaar eerder vertrok met de walvisvaart, woont de elfjarige Pontus in het Aalmoezeniersweeshuis. Al mist hij zijn pa, zijn leven is zo slecht nog niet, zeker niet sinds hij een baantje heeft als bezorger op de vismarkt.
Maar dan slaat het noodlot toe. In een steeg waar hij net vis heeft afgeleverd, vindt Pontus een halfdode man - en voor hij het weet wordt hij beschuldigd van moord en moet hij uit handen zien te blijven van de schout en zijn rakkers.
Gelukkig vindt hij een schuilplaats bij de excentrieke bandiet Lijp Kot en de mooie Meintje, maar daarvoor moet hij zich wel bij hun boevenbende aansluiten. Terwijl zijn vader hem zo op het hart had gedrukt om zich nooit tot stelen te verlagen.
Hoewel Lijp en Meintje en hun kompanen hem een nieuw thuis bieden, valt het bendeleven Pontus steeds zwaarder. Zal hij zijn naam en eer kunnen herstellen?

Gelezen door De Kinderboekwinkel

In dit spannende boek De bende van Lijp Kot beschrijft auteur Wim Bos het Amsterdam in de 18e eeuw op een prachtige manier. Het leven op straat, de mensen… je ziet het helemaal voor je! Erg handig: voor in het boek staat een kaartje van Amsterdam en achterin een verklarende woordenlijst.

Product informatie

AuteurWim Bos
UitgeverijLemniscaat B.V., Uitgeverij
Verschenenmei 2015
TaalNederlands
SoortZonder illustraties
ISBN9789047705864
Afmeting22.2 x 15.1 x 2.8 cm
Gewicht491 gram
VormHardback
NUR283 - Fictie 10-12 jaar