Vergroten
Foto 1 van 2
Vergroten
Foto 2 van 2
De Kinderboekwinkel Tip

Dag poes!

Door: Mies van Hout
  • Boek bevat 52 pagina's
€ 16,95 € 4,95
  • Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 45,00

  • Inpakken voor maar € 1,50

  • 14 dagen omruilgarantie

tijdelijk niet beschikbaar
levertijd 4-10 werkdagen

Omschrijving

Mies van Hout maakte vijf tekeningen van poezen, en Hans en Monique Hagen maakten daar gedichten bij. Drie andere dichters deden hetzelfde, en zo ontstond dit boek vol poezenpoëzie.
20 illustraties van Mies van Hout met poezenpoëzie van
Hans & Monique Hagen
Sjoerd Kuyper
Koos Meinderts
Bette Westra

KIDDO-Leespluimwinnaar februari 2018
Jurycommentaar: 'Ook als je niet van poezen houdt is dit een fascinerend boek. In haar bekende kleurrijke stijl tekende Mies van Hout twintig poezen met een heel eigen uitstraling, dynamiek, karakter. Voor de afbeeldingen ging ze op zoek naar gemoedstoestanden die van de kat zelf zijn. […] Ze maakte eerste de prenten, daarna gingen de schrijvers aan de slag. En wat een prachtige teksten. Helemaal op de poes geschreven, zacht en flemend, fel en scherp, geestig en vrolijk, nuffig en schrikachtig. Zoveel poezen zoveel verzen.

Zowel voor kinderen en volwassenen een boek om dikwijls in te kijken en met een glimlach te lezen en voor te lezen. Steeds weer je intonatie, snelheid en stemvolume aanpassen totdat een melancholische, huiselijke, reflecterende, jagende of eigenzinnige kattensfeer jou en je jonge publiek omhult. Herkennen de kinderen de emoties in de katten? Welke rol spelen de kleuren en hoe beïnvloeden de kleuren de (katten)stemming? Leuk om over te praten. De teksten zijn voor jonge kinderen misschien nog wat moeilijk te volgen maar de voordracht kan veel duidelijk maken. Wat voor karakter heeft de poes thuis? En kun je dat ook schilderen?'

Gelezen door De Kinderboekwinkel

Of het nu bange, boze of blije poezen zijn, Mies van Hout weet de emoties van poezen prachtig weer te geven met kleurige tekeningen in haar unieke stijl. Twintig poezen staan paginagroot afgebeeld en gaan gepaard met gedichtjes van Hans en Moniek Hagen, Sjoerd Kuyper, Koos Meinderts en Bette Westera. Poezenliefhebbers van alle leeftijden zullen veel plezier beleven aan dit prachtige prentenboek.
Mies van Hout is bekend als grafisch vormgeefster en illustratrice van talloze prentenboeken. Haar eigen prentenboeken zijn meerdere keren in de prijzen gevallen. Vrolijk werd bekroond met de Kinderboekwinkelprijs (2012) en voor Vriendjes mocht zij de Vlag en Wimpel (2013) van de penseeljury in ontvangst nemen.

Product informatie

AuteurMies van Hout, Bette Westera, Koos Meinderts, Sjoerd Kuyper, Hans & Monique Hagen
UitgeverijHoogland & Van Klaveren, Uitgeverij
Verschenenaugustus 2017
TaalNederlands
SoortMet illustraties
ISBN9789089672353
Afmeting30.4 x 25.6 x 1.2 cm
Gewicht581 gram
VormHardback
NUR270 - Kinderboeken diversen