Vergroten
Foto 1 van 2
Vergroten
Foto 2 van 2
De Kinderboekwinkel Tip

Briefjes voor Pelle

Door: Marlies Slegers
  • Leeftijdscategorie 10-12 jaar
  • Boek bevat 240 pagina's
€ 16,99
  • Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 35,00

  • Inpakken voor maar € 1,50

  • 14 dagen omruilgarantie

beschikbaar
Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag door ons verzonden

Omschrijving

Briefjes voor Pelle van Marlies Slegers (bekend van Onder mijn huid, Verdrinken en Backpack) is het hartverwarmende verhaal over een 12-jarige jongen die met humor en op geheel eigen wijze de dood van zijn vader leert accepteren. Pelle is hoogbegaafd en weet alles. Als hij te veel verdriet voelt, somt hij graag feiten op in zijn hoofd. Dat mieren een vlot kunnen bouwen om een overstroming te overleven. Dat er een naam bestaat voor de angst dat er pindakaas aan je gehemelte blijft plakken. Dat soort dingen. Op een dag, een jaar na het overlijden van zijn vader, krijgt Pelle een schoenendoos die gevuld met is grotere en kleinere briefjes en ingepakte voorwerpen. Op de briefjes staan opdrachten. Pelle is vastbesloten alles uit te voeren. Niet alleen raakt hij daardoor in grappige en bijzondere situaties verzeild, ook komen er nieuwe mensen in zijn leven die ervoor zorgen dat hij en zijn moeder het leven weer zachtjes durven te omarmen. Briefjes voor Pelle is een troostrijk verhaal, geschreven in een toegankelijke en prettige schrijfstijl. Met sfeervolle, full colour geïllustreerde schutbladen van illustrator Linde Faas.

Gelezen door De Kinderboekwinkel

Kirsten las 'Briefjes voor Pelle': Marlies Slegers vindt een ontwapenende manier om alle feitelijke aspecten van sterven en de dood te benoemen, zonder dat het verhaal er gevoelloos van wordt - integendeel! Het is Pelle's aandoenlijke manier om het grote verdriet om het verlies van zijn vader te kunnen beheersen: feitjes opsommen helpt tegen de tranen.
Het is een warm, geestig verhaal over een stotterende, slimme jongen die gewoon niet kan bevatten dat zijn vader er voorgoed niet meer is. Gelukkig helpt zijn vader, ook al is hij dood, hem daarbij. Met die briefjes voor Pelle dus. Op weg, althans. Want de rest zal Pelle zelf moeten doen.

Product informatie

AuteurMarlies Slegers
UitgeverijLuitingh Sijthoff
Verschenenseptember 2020
TaalNederlands
SoortZonder illustraties
ISBN9789024589944
Afmeting21.6 x 14.5 x 2.4 cm
Gewicht410 gram
VormHardback
NUR283 - Fictie 10-12 jaar