Vergroten
Foto 1 van 2
Vergroten
Foto 2 van 2
De Kinderboekwinkel Tip

Billy Extra Plankgas: Door de bodem van het heelal

Door: Yorick Goldewijk
  • Leeftijdscategorie 7-9 jaar
  • Boek bevat 240 pagina's
€ 16,99
  • Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 45,00

  • Inpakken voor maar € 1,50

  • 14 dagen omruilgarantie

op bestelling leverbaar
binnen 2-3 werkdagen naar je verzonden

Omschrijving

Dexters ouders staan van de ene op de andere dag stil en bewegen niet meer: ze lijken versteend en bevroren in de tijd. Al snel ontdekken Dexter en zijn zusje dat de oplossing van dit raadsel in de ruimte moet worden gezocht. In het opgelapte ruimteschip Billy Extra Plankgas gaan ze op zoek naar de oorzaak van dit vreemde fenomeen. Terwijl de Melkweg steeds verder vastvriest in de tijd, belanden ze in een avontuur dat leidt naar een van de grootste geheimen van het heelal. Bizarre planeten en changrijnige aliens, beeldschone ruimteheksen en schietgrage tijdpiraten, het komt allemaal voorbij in deze letterlijke race tegen de klok! Met tekeningen van Kees de Boer

Gelezen door De Kinderboekwinkel

Yorick Goldewijk flikt het gewoon weer! Na 'Billy Extra Plankgas' (in tijden niet zo'n leuk 8+ debuut gelezen van Nederlandse bodem!) creëert hij rondom zijn hoofdpersonages Aardling Dexter en de uit de ruimte neergestorte Wimm opnieuw een übergeestig avontuur in 'Door de Bodem van het Heelal'. Het grootste verschil is ditmaal onder meer de rol van Dexters zusje Franka. Zij komt vooral met ideeën die waanzin lijken en doet haar eigen zin - een meisje naar mijn hart. Opnieuw gaat de hele roedel op pad met het in elkaar geknutselde voertuig, de Billy Extra Plankgas, maar dan met een tandje meer spanning dan in het eerste deel.
 

Een humoristisch verhaal (dat eventueel los te lezen is) vol met filmische scènes en talige gevatheden. En met een Franka die zich ontpopt tot (uiteraard) de ultieme redderin van de hele onderneming. Dus papa hoeft niet de rest van zijn leven bevroren in tijd poepend op de toiletpot te blijven doorbrengen. Hoewel dat met de fantastische illustraties van Kees de Boer helemaal geen straf zou zijn om naar te kijken.

Product informatie

AuteurYorick Goldewijk
UitgeverijPloegsma
Verschenenseptember 2020
TaalNederlands
IllustratiesKees de Boer
SoortMet illustraties
ISBN9789021680606
Afmeting22.2 x 14.8 x 2.6 cm
Gewicht437 gram
VormHardback
NUR282 - Fictie 7-9 jaar