Vergroten
Foto 1 van 2
Vergroten
Foto 2 van 2
De Kinderboekwinkel Tip

Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum

Door: Benjamin Alire Sáenz
  • Leeftijdscategorie > 15 jaar
  • Boek bevat 352 pagina's
  • gratis verzenden vanaf € 30,00

  • inpakken voor maar € 0,50

  • 14 dagen omruilgarantie

  • afhalen in de winkel is gratis!

uitverkocht

Omschrijving

'Ik wed dat je soms alle geheimen van het universum kunt lezen in iemands hart.'

Met het prachtige, hartverwarmende, veelbekroonde boek over Aristoteles en Dante brak de dichter Benjamin Alire Sáenz door bij het YA-publiek. Het verhaal, dat zich afspeelt in de Mexicaans-Amerikaanse grensstad El Paso, gaat over twee ongewoon gewone jongens die elkaar ontmoeten bij het zwembad: de boze tiener Aristoteles en de betweter Dante. Hoe langer de twee jongens met elkaar omgaan, hoe duidelijker het wordt dat er een vriendschap ontstaat die levens kan veranderen. Sáenz beschrijft de geschiedenis in een prachtig proza waarin zijn poëtische achtergrond duidelijk naar voren komt.

Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum werd 27 keer bekroond en vertaald in 15 talen. Momenteel wordt er gewerkt aan een Amerikaanse verfilming van het boek.

'Een lieve, eerlijke verkenning van identiteit en seksualiteit, en een gepassioneerd geheugensteuntje dat liefde – romantisch of platonisch – open, vrij en zonder schaamte zou moeten zijn.'- Publishers Weekly.

Gelezen door De Kinderboekwinkel

Wat een lief en ontroerend verhaal. Heel mooi! Twee zomers lang volg je het opgroeien van de steeds gefrustreerde en boze Ari. Hij begrijpt niets van zijn veranderende lijf, de wereld en de mensen om hem heen. Maar hij is wel bereid door het vuur te gaan voor zijn vriend Dante en zijn liefdevolle ouders. Sarcasme, opgroeien, een eerste biertje en joint - maar ook discipline na een heftig ongeluk en de liefde voor een straathond. En elkaar. Prachtig, onmisbaar boek. (Kirsten, De Kinderboekwinkel)

Product informatie

AuteurBenjamin Alire Sáenz
UitgeverijBlossom Books B.V.
Verschenenjuni 2017
TaalNederlands
VertalingAimée Warmerdam
SoortZonder illustraties
ISBN9789463491105
Afmeting21.6 x 14.7 x 3.2 cm
Gewicht586 gram
VormHardback
NUR285 - Fictie 15+