Vergroten
Foto 1 van 2
Vergroten
Foto 2 van 2
De Kinderboekwinkel Tip

Alles gaat slapen want nu is het nacht

Door: Astrid Lindgren
  • Leeftijdscategorie < 6 jaar
  • Boek bevat 24 pagina's
  • Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 45,00

  • Inpakken voor maar € 1,50

  • 14 dagen omruilgarantie

niet bestelbaar

Omschrijving

Prachtig slapengaan-prentenboek met een versje van Astrid Lindgren en sfeervolle illustraties van Gouden Penseel en Boekenpauw-winnaar Marit Törnqvist. Als het nacht wordt moeten alle kinderen naar bed. En dat is helemaal niet erg, want iedereen gaat slapen. De kalfjes en de koeien, de varkens en de veulens, en ook de papa’s en de mama’s. Maar er is één poesje dat niet wil slapen en in haar eentje buiten loopt. En waar ze ook loopt, langs bossen, velden en meren, overal komt ze wel een dier tegen dat ook nog niet helemaal klaar is voor de nacht…

Gelezen door De Kinderboekwinkel

'Lekker in bed, waar het warm is en zacht'. Marit Törnqvist maakte van een lief wiegenliedje van Astrid Lindgren een zacht schemerend prentenboek over het moment dat de Scandinavische avond valt. De herhalende tekst, zoals 'net als ons katje, want nu is het nacht' voelt veilig, als een gebreid dekentje waarmee je liefdevol wordt toegedekt. De prenten zijn warm en lief, van de ranke berkenbomen tot het gezellige huis en de slaperige schaapjes. Alles ademt de zachtheid die een kindje nodig heeft vlak voor het slapengaan.

'Alles gaat slapen' van Marit Törnqvist en Astrid Lindgren is vertaald door Bette Westera (Vlag & Wimpel van de Penseeljury 2020)

Product informatie

AuteurAstrid Lindgren
UitgeverijQuerido
Verschenenapril 2019
TaalNederlands
IllustratiesMarit Törnqvist
VertalingBette Westera
SoortMet illustraties
ISBN9789045123172
Afmeting24.7 x 20.7 x 1 cm
Gewicht288 gram
VormHardback
NUR273 - Prentenboeken (<6 jaar)