Vergroten
Foto 1 van 2
Vergroten
Foto 2 van 2
De Kinderboekwinkel Tip

Allemaal sprookjes

Door: Annie M.G. Schmidt
  • Boek bevat 177 pagina's
  • Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 35,00

  • Inpakken voor maar € 1,50

  • 14 dagen omruilgarantie

uitverkocht

Omschrijving

Een prins die niet wil leren, diepvriesdames, een kikvorst, een beest met een achternaam, Reus Borremans, een prinses met gouden haren, miesmuizers, een weerwolf – je komt ze allemaal tegen in de sprookjes van Annie M.G. Schmidt. Het zijn verhalen waarin altijd iets onverwachts gebeurt en ook altijd iets te lachen valt. En net als alle goede sprookjes zijn ze om voor te lezen of om zelf te lezen. Voor alle leeftijden. Met tekeningen van Carll Cneut, Gerda Dendooven, Harrie Geelen, Annemarie van Haeringen, Philip Hopman, Jan Jutte, Martijn van der Linden, Mance Post, Sieb Posthuma, Wouter Tulp, Jaap de Vries, Marenne Welten en natuurlijk Fiep Westendorp.

Gelezen door De Kinderboekwinkel

In Allemaal sprookjes staan verhalen uit het voorleesboek Heksen enzo… uit 1964, het favoriete voorleesboek van illustratrice Gertie Jaquet!
"Mijn favoriete voorleesboek was Heksen enzo... van Annie M.G. Schmidt en met illustraties van Carl Hollander. Mijn vader en moeder lazen het me voor. Dat gebeurde in het grote bed van mijn ouders samen met mijn zusjes, of voor het slapengaan in mijn eigen bed. En als ik ziek op de bank lag, lazen ze het me daar voor. Ik kreeg dit boek toen ik mijn sleutelbeen gebroken had en dus veel troost en voorleesverhalen nodig had. De sprookjes vond ik heel spannend en grappig.  En de illustraties vond ik ook héél mooi! Ik heb het ooit voorgelezen aan mijn halfzusje dat 14 jaar jonger is dan ik, en aan mijn dochter Maria, die nu alweer 21 jaar is. Ik vind dat ieder kind dit boek voorgelezen moet worden! Het zijn prachtige verhalen. Trouwens, ik vind dat alle verhalen en ook de versjes van Annie M. G. Schmidt verplichte kost moeten zijn voor alle voorlezende (groot)ouders, broers, zussen, crècheleid(st)ers, juffen en meesters."

Product informatie

AuteurAnnie M.G. Schmidt
UitgeverijSingel Uitgeverijen
Verschenenapril 2007
TaalNederlands
IllustratiesCarll Cneut
SoortMet illustraties
ISBN9789045106113
Afmeting25.4 x 22 x 1.9 cm
Gewicht863 gram
VormHardback
NUR277 - Verhalen en sprookjes