Vergroten
Foto 1 van 2
Vergroten
Foto 2 van 2
De Kinderboekwinkel Tip

Alleen op de wereld

Door: Hector Malot
  • Leeftijdscategorie 10-12 jaar
  • Boek bevat 312 pagina's
€ 19,99
  • Gratis verzending

  • Inpakken voor maar € 0,50

  • 14 dagen omruilgarantie

op bestelling leverbaar
levertijd 3-4 werkdagen

Omschrijving

Het avontuur van Remi, de vondeling uit Hector Malots meesterwerk Alleen op de wereld is nu meer dan honderd jaar oud, maar boeit en ontroert nog steeds. En terecht. Wie leeft niet vol spanning mee met Remi nadat Vitalis gestorven is? In het gezin van tuinman Acquin voelt hij zich goed en is hij gelukkig. Maar lang duurt dat niet, en Remi is weer alleen. Hij trekt de wijde wereld in, werkt een tijdje in een mijn, waar hij op het nippertje aan de verdrinkingsdood ontsnapt. Maar één ding blijft hem bezighouden: waar kom ik vandaan? Samen met zijn vriend Mattia gaat hij op zoek. Hoe hij na veel omzwervingen en moeilijkheden zijn moeder en zijn broer vindt, vertelt Hector Malot op zo'n eenvoudige, zuivere manier, dat het kinderen van nu nog steeds boeit. Toen het boek in 1878 verscheen werd het in Parijs met de Gouden Montyon-prijs bekroond, een culturele onderscheiding die slechts bij hoge uitzondering wordt toegekend.

Gelezen door De Kinderboekwinkel

Het favoriete voorleesboek van Gitte Spee!
"Mijn moeder las Alleen op de wereld voor. Ik vond het zo prachtig, de vriendschap tussen de jongen en de dieren en de oude man. Zo heerlijk zielig… En zo sprookjesachtig mooi zoals het afliep. Ook de tekeningen vond ik prachtig, vooral van het hondje Jolie Coeur.
Zelf heb ik geen kinderen, anders had ik het zeker voorgelezen! Ieder kind zou dit boek voorgelezen moeten krijgen, omdat je zo in een andere wereld getrokken wordt. Een wereld vol gevaar en eenzaamheid, maar ook vol liefde en vriendschap. Dat is ook de kracht van boeken, je leert andere werelden kennen en je leert je te verplaatsen in anderen, mee te voelen met hun verdriet. En fijn natuurlijk, dat alles weer goed komt zodat je toch nog lekker kunt slapen!"

Product informatie

AuteurHector Malot
UitgeverijVan Goor
Verschenenjuli 1995
TaalNederlands
VertalingJ.M. Bloemink-Lugten, F.H.N. Bloemink
SoortMet illustraties
ISBN9789000027286
Afmeting22.3 x 14.7 x 3.6 cm
Gewicht619 gram
VormHardback
NUR283 - Fictie 10-12 jaar