Ik wil een eng verhaal

De Kinderboekenweek 2017 gaat in de eerste week van oktober van start en het bijbehorende thema is ‘Gruwelijk Eng!’ Natuurlijk zijn ook voor de allerjongsten boeken geselecteerd die in dit thema thuis horen. Het boek Ik wil een eng verhaal gaat over een klein monstertje dat graag een eng verhaal wil horen. Het monster krijgt wat hij wil, maar wordt het verhaal niet een beetje té eng? 

Iedereen weet wel ongeveer wat het woord monster betekent en dat het te maken heeft met een eng wezen dat je de stuipen op het lijf jaagt. Oorspronkelijk heeft het woord echter een andere betekenis dan hoe wij het tegenwoordig kennen; iets wat in de natuur afwijkend is.  

Weet jij uit welke taal het woord 'monster' oorspronkelijk vandaan komt?
A. Grieks
B. Latijn
C. Germaans

Stuur een e-mail met het goede antwoord naar info@kinderboekwinkel.nl. Meedoen kan tot 1 november 2017.

Let op: Als je gewonnen hebt, krijg je automatisch bericht en kun je het boek in een van onze twee winkels in Amsterdam komen ophalen.

Ben je onder de 18, vraag dan eerst toestemming aan een volwassene om mee te doen. Je adres wordt alleen gebruikt als je gewonnen hebt. We gebruiken het niet voor andere mailings en geven het niet door aan derden. Winnaars krijgen automatisch bericht.

Wist u dat wij ook veel Engelstalige kinderboeken verkopen? Leuk om je kleuter de eerste Engelse woordjes te leren! Bekijk hier ons assortiment Engelse kinderboeken.